Koronel predstavio izgled automobila za TCR Evropa: Voleo bih da vozim finale TCR Svetske serije

TCR Evropa započinje novu sezonu sledećeg vikenda u Portimau, a na startu će se, sasvim očekivano, naći i turing veteran Tom Koronel.

On će i ove godine voziti “audi RS3 LMS” belgijske ekipe Komtuju rejsing, a 2023. će biti njegova 34. trkačka sezona.

“Nije bilo sumnje da Komtuju želi da nastavi saradnju sa mnom, a to je bila i moja želja. Daću sve od sebe da opravdam to poverenje. Rastao sam se od mog dugogodišnjeg sponzora DHL, što nije bilo neočekivano, jer je njihova strategija nešto drugačija od ove godine. Zahvalan sam im na saradnji proteklih godina. Od ove sezone auto više nije žut, ali će kaciga i dalje biti sa motivima sira, zaslugom mog drugog sponzora”, otkrio je trkač iz Nardena.

Pred Koronelom je sedam trkačkih vikenda, na stazama na kojima se više puta takmičio.

“Spa-Frankoršamp je uvek nezaboravno iskustvo, na neki način moja domaća staza. Radujem se i trkanju na ulica Poa, a odgovaraju mi ostali autodromi na koje se ide”.

Koronel se osvrnuo i na TCR Svetski poredak, iako neće biti deo trka u TCR Svetskoj seriji.

“Gledajući prethodne sezone, definitivno je moguće da budem dovoljno visoko rangiran kako bih mogao da vozim finale TCR Svetske serije. To bih voleo, jer se svaki rezultat računa. Na kraju, veoma sam srećan što ću se trkati i ove godine. Kako je ovo moja 34. sezona, to će biti i moj startni broj”, završio je Koronel.