Koronel slavio u Francuskoj, Borković sa osmog stigao do drugog mesta

Holandski automobilista Tom Koronel u “audiju RS3 LMS” pobednik je druge trke TCR Evropa na uličnoj stazi Po u Francuskoj.

On je startovao sa prvog mesta, bez većih problema vodio tokom cele distance i prvi prošao kroz cilj.

Drugi je pored karirane zastave prošao Dušan Borković, a treći stepenik podijuma osvojio je Džon Filipi.

Borković je sjajno startovao sa osmog mesta i odmah nadoknadio poziciju pretekavši Pauvelsa. Ispred njih se dogodio incident između Smita i Kajrola, koji je omogućio našem asu da izbije na četvrtu poziciju, iza tada trećeplasiranog Davidovskog.

Sjajan tempo Makedonca omogućio mu je da prođe Filipija i da se da u poteru za Koronelom, ali ga je u tome sprečilo pucanje pneumatika.

Borković je pritiskao Filipija nekoliko krugova i na kraju ga savladao za drugo mesto, iako je sve vreme u repu imao Pauvelsa.

Mladi Belgijanac nije bio toliko vešt kao naš as, pa je ostao zaglavljen iza Filipija, a peto mesto je držao Anderson. Njih dvojica su u drugom delu trke imali nekoliko zanimljivih duela, ali do promene pozicija nije došlo, pa su završili kao četvrti i peti.

Koronel i Borković su odmakli Filipiju veše od četiri sekunde, a borba dva iskusna trkača za pobedu vodila se do samog kraja.

Šesti je cilju bio Braun, a Davidovski se vratio na stazu posle promene pneumatika i upisao je nove bodove za sedmo mesto. Osmu i devetu poziciju osvojili su Dutil i Filipon, dok je Lopez odustao zbog problema sa motorom.

Sledeći trkački vikend TCR Evropa, koji se ponovo vozi zajedno sa TCR Svetskom serijom, planiran je za dve nedelje na Spa-Frankoršampu.