Borković: Nisam se nadao ovako dobrom rezultatu! Mojoj maloj Srbiji sam doneo veliku pobedu!

Srpski automobilista Dušan Borković imao je sjajan vikend u TCR Evropa na uličnoj stazi Po u Francuskoj.

On je u kvalifikacijama obezbedio drugo startno mesto, koje je u prvom sprintu pretočio u pobedu, dok je u drugoj trci sa osme startne pozicije stigao do druge.

On je posle druge runde TCR Evropa treći u generalnom plasmanu sa ukupno 82 osvojena poena, iza Toma Koronela i Džona Filipija.

„Presrećan sam što sam doneo pobedu i drugo mesto svojoj zemlji! Neverovatan je osećaj stajati na pobedničkom postolju pored ovako jake konkurencije. S obzirom na to da sam prvi put vozio na ovoj izuzetno izazovnoj uličnoj stazi, nisam se nadao ovako dobrom rezultatu, ali moj tim i ja smo dali sve od sebe i postigli ovaj neverovatan uspeh. Automobilizam je veoma složen, tehnički sport i nikada ne znate kako će se auto ponašati na stazi. Postoji milion nepredvidivih detalja o kojima treba da se vodi računa, ali ovoga puta je zaista sve bilo savršeno. Mojoj maloj Srbiji sam doneo veliku pobedu i to u velikoj Francuskoj, što mi posebno znači”, rekao je Borković.

„Prvu trku sam startovao sa druge pozicije i brzo izbio na prvo mesto koje sam uspeo da sačuvam do kraja trke uz ogromne pritiske sjajnog Pauvelsa. U drugu trku sam krenuo sa ciljem da osvojim poene i da sačuvam auto kako bih napredovao u generalnom plasmanu. Na startu sam imao situaciju u kojoj je Pauvels pokušao da me ugura u zid, međutim nisam mu popuštao i izvukao sam se iz tog duela ispred njega. U narednim krugovima sam taktički obišao dvojicu nakon čega je usledio duel sa Filipijem za drugo mesto. Ukazala mi se šansa i rizikovao sam, srećom se isplatilo i izborio sam se za drugu poziciju. Moj pobednički duh mi nije dao mira i ostatak trke sam bio za petama prvoplasiranom Koronelu. U nekoliko navrata sam napao, međutim brzina “audija” na pravcima mi nije dozvolila da ga obiđem“, prepričao je naš as dešavanja iz dva sprinta.

Borković se osvrnuo i na nedavne tragične događaje koji su potresli Srbiju, a pobedu je posvetio žrtvama dva masakra.