Koronel: Nisam ni pokušao da osvojim pol-poziciju na Pou kako ne bih imao dodatnu težinu za Spa

Holandski turing veteran Tom Koronel pobedio je drugi put ove sezone u TCR Evropa i tako se učvrstio na vodećoj poziciji u generalnom plasmanu ove serije.

On je u “audiju RS3 LMS” ekipe Komtuju rejsing trijumfovao u drugoj trci na ulicama Poa, u koju je ušao sa pol-pozicije zahvaljujući inverznom startnom rasporedu, jer je u kvalifikacijama imao deseto vreme.

“Veoma mi je bilo važno da pokažem da mogu da pobedim sa 40 kilograma balasta”, rekao je Koronel.

“Trkanje na ulicama Poa je uvek veoma zanimljivo. Zaista se trkamo u centru grada, uvek ima mnogo publike, a izazov je ogroman, jer je staza preuska i nema mesta za pravljenje grešaka”.

“U kvalifikacijama smo videli da smo brzi, ali da sam osvojio pol-poziciju ponovo bih dobio 40 kg za trku na Spa-Frankoršampu, a to je na toj stazi ravno katasrofi. Zato smo odlučili da vozim strateški i gađam 10. mesto, kako bih barem u drugoj trci bio u prilici da trijumfujem”, otkriva on.

“Start sa desete pozicije u prvoj trci i osvajanje petog mesta je neverovatan uspeh, posebno na stazi na kojoj praktično nema mesta za preticanje. Na startu drugog sprinta je bilo malo kiše, pa je staza bila prilično klizava. Na sreću, asfalt se prosušio, pa su nove gume odradile posao. Na početku sam morao da se branim od Davidovskog, ali je njemu pukao pneumatik, što me je navelo da budem oprezan. U drugom delu trke mi je auto malo podupravljao, pa mi se Borković primakao. Mislim da smo on i ja priredili dobar šou!”, ispričao je trkač iz Nardena.

Koronel već gleda ka vikendu na Spa-Frankoršampu, stazi koja je domaća za njegovu ekipu Komtuju rejsing, a i on sam je doživljava kao takvu.

“Trkanje na Spa je uvek dobro, dolazim tamo kao lider u seriji bez ikakvog dodatnog balasta. Ne može biti bolje!”.