“Kupra leon kompetision” slavila u prvom nastupu: Tavano pobednik na Muđelu!

Salvatore Tavano ostaće upisan u istoriju nove “kupre leon kompetision”: on je novom automobilu iz Martorela doneo pobedu na globalnom takmičarskom debiju.

Dvostruki i aktuelni šampion TCR Italija startovao je sa treće pozicije, a na cilj je stigao prvi, 1.106 sekundi ispred Marka Pelegrinija i 2 sekunde pre Feličea Jelminija, obojica u “hjundaijima”.

Iako je Tavano obezbedio reklo bi se laku, a značajnu pobedu za Kupru, Jelmini je verovatno junak trke. Posle tehničkih problema u kvalifikacijama on je pošao s poslednje, 23. pozicije, a do kraja se probio na treće mesto, uz izvezen najbrži krug (2:00.450).

Vredi napomenuti da je voženo po suvom i sunčanom vremenu, a da je Jelmini svoj napredak izborio sam, pre završnice u kojoj se povećao broj vozačkih grešaka, otkazivanja tehnike i odustajanja.

S pol-pozicije je krenuo Erik Briljadori u “audiju”, ali se nije proslavio. Vođstvo je preuzeo Pelegrini, koga su sledili Tavano i Franko Đirolami u “hondi”, dok je vlasnik najboljeg kvalifikacionog vremena pao na četvrtu poziciju.

Tavano je bio agresivan u drugom krugu, u trećem se malo primirio, da bi u četvrtom odlučno napao dotle vodećeg Pelegrinija. Počeo je sa spoljne a završio s s unutrašnje strane “hjundaija”, preuzeo vođstvo i više ga nije ispuštao.

Pelegrini je nameravao da uzvrati, ali mu je “kupra” rapidno utekla. Iako je u završnici nakratko sišao s piste, to ga ipak nije koštalo pozicije, mada je Jelmini bio bizu.

Briljadori je s četvrtog mesta dramatično usporio u petom krugu, pa je potonuo u plasmanu i “nestao s radara”.

Đirolami se dugo vozio kao treći i izgledao je kao siguran kandidat za najniži stepenik podijuma. Argentincu taj plasman nije bio suđen: prvo ga je prestigao superbrzi Jelmini, a odmah zatim je odustao zbog eksplozije pneumatika.

Tavanov timski kolega Simone Pelegrineli je na pet minuta pre kraja imao problem na kočenju, a onda je bacio novu “kupru leon kompetision” u šljunak. Sa staze je sleteo i Maks Muđeli u drugoj “hondi” MM Motorsporta. Damjano Reduci je tokom trke zauzimao mesta između petog i sedmog, da bi pet krugova pre karirane zastave dovezao “hjundai” do boksa i tamo ostao.

Četvrtu poziciju osvojio je Mikele Imberti u “kupri”, najbolje rangirani vozač s DSG transmisijom. Frančeska Rafaele završila je kao peta u “audiju” sa sekvencijalnim menjačem.

Druga dama učesnica ove trke, Karlota Fedeli, dovezla je “VW golf” do 11. pozicije apsolutno, završivši kao peta u DSG kategoriji.

Drugi sprint TCR Italija na Muđelu startuje sutra u 13:10h, a traje takođe 25 minuta + 1 krug.