Meklohlin u Sidneju prvi pod svetlostima reflektora

Vozač DJR Penske “ford mustanga” Skot Meklohlin trijumfovao je na prvoj trci Sidnej supersprinta, voženoj pod veštačkim osvetljenjem.

Na subotnji sprint i ceo trkački vikend na Sidnej motorsport parku u ogromnoj meri utiče strategija korišćenja guma. To je i bila namera organizatora Superautomobila kada je ekipama za tri sesije kvalifikacija i tri trke propisao pet kompleta guma, tri seta tvrdih i dva seta mekih.

Meklohlin je postigao kvalifikacioni rekord kruga i u današnjoj trci je startovao s pol-pozicije, 64. u karijeri. Međutim, sprint je počeo na tvrdim Danlop pneumaticima i nije bilo šanse da se dugo zadrži na vrhu. Vođstvo je preuzeo Šejn van Gisbergen u Red bul “holden komodoru” na mekim gumama, a aktuelni šampion pao je na šesto mesto, ali je bio najbolje plasirani vozač s tvrdom mešavinom pneumatika.

Meklohlin je već u 11. krugu prešao na meke pneumatike i do tog trenutka kasnio je preko 50 sekundi za Van Gisbergenom.

Za agresivnu ali riskantnu “sve ili ništa” strategiju odlučili su se Li Holdsvort u Tikford “mustangu” i Anton de Paskvale u “holdenu” – oni su vozili obe ture trke na mekim pneumaticima.

Holdsvort je u boksu bio u 16. krugu, vratio se na pistu tik ispred Meklohlina i De Paskvalea, ali nije mogao da ih zadrži za sobom jer mu se nove meke gume još nisu zagrejale. U nastavku je Holdsvort obišao De Paskvalea, Meklohlinu se približio, ali mu nije pošlo za rukom da upriliči i napad na prvoplasiranog.

Van Gisbergen i njegov tim napravili su stratešku, a potom i operativnu grešku. Novozelanđanin je predugo ostao na mekim gumama, na tvrde je prešao tek u 20. krugu, a u samoj zameni izgubio je mnogo vremena i nije mogao da juriša na pobedu.

Meklohlin je posle 32 kruga (130 kilometara) kroz cilj prošao 1,3 sekunde ispred Holdsvorta, De Paskvale je kasnio 4,7 sekundi. Holdsvortu je to bio drugi uzastopni podijum, računajući i prethodni trkački vikend u Sidneju, a 19. u karijeri. Međutim, i drugo i trećeplasirani su danas istrošili oba raspoloživa seta mekih guma i na nedeljnim kvalifikacijama i trkama mučiće se sa tvrdim pneumaticima.

“Solidan dan, pol-pozicija i pobeda, ne može mnogo bolje od toga”, ispričao je Meklohlin. “Drago mi je što sam startovao dobro. Znao sam da će me momci na mekim gumama žestoko napasti, ali uspeo sam da ostanem sa njima, i to bliže nego što sam očekivao. Auto je danas bio dobar i na tvrdim i na mekim gumama. Držali smo se svog plana, mada smo znali da će neki ljudi verovatno probati da voze samo na mekim gumama. Sebi smo zadali strategiju sličnu onoj koju su sprovodili i mnogi drugi, verovali smo u brzinu našeg automobila ali nadam se da ćemo stajati dobro i sutra.”

Holdsvort je bio razočaran drugim mestom: “Naš pitstop verovatno nije bio jedan od najbržih, a nedostajalo nam je nekih pola sekunde po izlasku iz pitlejna. Pomalo sam razočaran jer sam imao novije gume i od Meklohlina i od De Paskvalea i mislio sam da će sve biti dobro ako ih samo zadržim do treće krivine. Kad vozite ovakvu strategiju, meke gume tokom cele trke, zaista očekujete pobedu. Osećali smo da je to naša šansa, ali smo ostali zamalo kratki.”

Timske kolege iz Red bul rejsing Holdena, Van Gisbergen i Džejmi Vinkap kompletirali su poredak prvih pet, stigavši na cilj 17, odnosno 18 sekundi posle pobednika. I jedan i drugi imaju sačuvan po set mekih guma za sutra.

Tikfordov Kameron Voters startovao je na mekim, a završio na tvrdim pneumaticima, klasifikovan je kao šesti, sa 19 sekundi zaostatka.

Zanimljiv je slučaj Meklohlinovog timskog kolege Fabijana Kultarda. Startovao je šesti, obe faze trke vozio je samo na tvrdim gumama, a na cilju je bio sedmi i najbolje rangirani vozač s tom strategijom. U nedelju bi zbog sačuvanih mekih guma Kultard mogao da se istakne.

Posle prve od tri sprint trke na Sidnej motorsport parku Meklohlin ima 674 boda. On je u generalnom plasmanu povećao prednost nad Vinkapom na 75 poena. Treći je Čaz Mostert, pilot Vokinšo Andreti junajteda, koji zaostaje 194 boda.

U poretku ekipa Red bul Holden ima 1032 poena, a DJR tim Penske 992.