Luka Engstler osvojio naslov TCR Nemačka, najbolji junior njegov timski kolega Niko Gruber

Foto: Gruppe C Photography

Mladi pilot Luka Engstler u “hjundaiju” ekipe njegovog oca osvajač je prve titule TCR Nemačka, posle dominacije u sezoni ovog takmičenja.

On je ove godine vozio paralelni program, uz nacionalno takmičenje učesnik je i Svetskog kupa turing automobila, gde mu i ne ide toliko sjajno.

Sin legendarnog turing trkača Franca Engstlera obezbedio je naslov vikend pre kraja sezone na Hokenhajmringu.

Uspeh ekipe uveličala je timsk titula, ali i trofej za najboljeg mladog vozača koji je otišao u ruke Austrijanca Nika Grubera.

“Presrećan sam! Za nama je veoma uspešna godina. Auto je bio savršen, a ekipa nije napravila ni jednu jedinu grešku, već je napredovala iz vikenda u vikend”, ispričao je Luka Engstler.

“Veoma sam ponosan na celu ekipu, naš vozač je osvojio naslov u TCR Nemačka četvrti put zaredom, što pokazuje stručnost i snagu čitavog tima, a posebno vozača”, rekao je Franc Engstler.

“Voleo bih da ostanem sa ovim timom i dogodine u istoj seriji, veoma sam zadovoljan saradnjom i onim što sam uspeo da izvedem”, dodao je Niko Gruber.

Inače, Franc Engstler je jedan od osnivača i promotera TCR Nemačka, a ekipu je osnovao 1996. godine uz moćan skup sponzora.