“Lynk&co03”, a nije cijan: Ma Ćinghua vozi TCR Kina

Kineska ekipa Timvork motorsport najavila je svoje učešće u nacionalnom TCR prvenstvu Kine 2020. sa dva “lynk&co03” automobila.

Njih će za tim punog imena Šel Timvork Lynk&Co motorsport voziti Ma Ćinghua i Lu Vej.

Postava slovi kao klijentska i program je najavljen kao nezavisan ali se ipak sprovodi u saradnji sa Džili grupom motorsport i prodajnom kompanijom za Lynk&Co na tržištu Kine.

Timvork motorsport osnovan je 1999. godine u Hong Kongu i spada u vrhunske turing ekipe na azijskom kontinentu. U njegova značajnija postignuća spada rekordnih 9 osvojenih Makau turing kup trka.

Po osvajanju vozačke titule u TCR Kina 2018, do koje su stigli Sani Vong i Aleks Huj, Timvork je proveo sezonu van ovog šampionata, a sada mu se vraća s ciljem da osvoji titulu.

“Ma Ćinghua je pažljivo odabran za ovaj program”, objasnio je direktor ekipe Pol Huj. “On će igrati ključnu ulogu sa svojim bogatim iskustvom u međunarodnom trkanju, u najskorije vreme u WTCR i Formuli E, kao i svojim skorašnjim promotivnim radom za kinesku prodajnu kompaniju Lynk&Co.”

Ma je bivši F1 test vozač, osvajač WTCC i WTCR trka, trkač tima NIO 333 u Formuli E i sportski ambasador Lynk&Co u Kini.

Photo Jean Michel Le Meur / DPPI

“Ponosan sam što predstavljam Lynk&Co i Timvork u TCR Kina,” kazao je pilot iz Šangaja. “Imam lepe uspomene na prethodno trkanje u Kini i drago mi je što ću timu doneti svoje WTCR iskustvo.”

“Izazov će definitivno biti težak, u TCR Kina ove godine ima mnogo jakih konkurenata, ali potpuno verujem ekipi i znam da je “lynk&co03″ zaista dobar automobil. Cilj nam je da jurišamo na apsolutne titule.”

Timvork je smešten na Međunarodnoj pisti Guandong i Ma je na njoj već testirao “lynk&co03”. Za sadašnju ekipu upisao je jedan nastup u TCR Kina: 2017. je vozio na rundi u Šangaju.

“Šel Timvork Lynk&Co motorsport i Ma Ćinghua i Lu Vej predstavljaće jedan od najjačih turing tandema u Aziji, imamo puno poverenje da će sa automobilom “lynk&co03″ postići moćne rezultate u TCR Kina”, izjavio je šef Džili grupa motorsporta Aleksandar Murdževski.

Drugi pilot ekipe Lu Vej prošle sezone se trkao u GT prvenstvu Kine, a dolazak u Timvork opisao je kao ostvarenje sna.

“Mada mi nedostaje iskustvo koje ima Ma, mislim da možemo odlično da radimo zajedno i da se ove sezone borimo za najviše pozicije”, rekao je on.

TCR Kina 2020. startuje u terminu od 6. do 9. avgusta na Džudžou međunarodnom autodromu, kalendar se proteže do novembra i uključuje još četiri runde na stazama Ordos, Šangaj, Džeđang i Džuhaj.