Ma i “lynk&co03” dominirali u Šangaju

Timvork Lynk&Co rejsing i njegov prvi vozač Ma Ćinghua trijumfalno su otvorili novu sezonu TCR Kina i TCR kupa Azije sever.

Bivši WTCC i WTCR takmičar i aktuelni TCR prvak Kine, Ma je osvojio obe trke prve runde pomenutih prvenstava, održane na Međunarodnom autodromu Šangaj.

Cela postava Timvorka i njegovi “lynk&co03” automobili odlično su se pokazali, jer je u trci 1 osigurana trostruka pobeda (prvi put u istoriji ekipe), a u trci 2 dvostruka.

Kvalifikacije su nagovestile kako će vikend proteći: Ma je izvezao najbrži krug, ispred dvojice Timvork Lynk&Co kolega Džejsona Džanga i Sanija Vonga.

Ovakav poredak sa starta održao se do cilja trke 1, Ma je pobedio sa 2, odnosno 4 sekunde prednosti u odnosu na timske kolege.


Katastrofa je snašla najvećeg konkurenta, fabrički tim MG XPower. Jedan od njegova tri automobila eliminisan je već krajem prvog kruga, kada ga je udario Jang Si u Hafsport “audiju”.

Preostala dva MG trkača, Martin Kao i Rodolfo Avila sudarili su se međusobno i sami sebi presudili. Avilin “MG6” lansiran je u ogradu, koja je opravljena tek uz 20-minutni prekid trke.

Na restartu su Ma i Džang zadržali pozicije, dok je Vong do pretposlednje krivine vodio bitku sa konkurentskim “audijem” i konačno ipak uspeo da ostane treći.

Inverzija kvalifikacionog poretka dovela je Hafovog trkača Sija na pol-poziciju na nedeljnom sprintu. U toj trci startovalo je 16 automobila, jer je #88 “MG” bio isuviše teško oštećen u subotnjoj vožnji.

Ma i Džang su se probijali s devete, odnosno osme pozicije. Ostavili su za sobom “preživeli” par MG automobila, potom i Hafsport “audi”.

Pitanje pobednika trke 2 rešeno je u međusobnom duelu Timvork pulena. Slavio je Ma, pošto je njegov timski kolega Džang pogrešio i proširio putanju na poslednjoj krivini poslednjeg, 11. kruga, prokockavši vođstvo i potencijalni trijumf.

Na treće mesto podijuma izašao je Jang Si u Hafsport “audiju”, top 5 poredak popunili su MG trkači Džang Žendong i Avila.

Posle pol-pozicije i dve vezane pobede, Ma vodi u šampionatu sa maksimalnih 55 poena, slede Džang sa 40 i Si sa 23.

Timvork je u Šangaju osvojio maksimalno mogućih 95 poena, a “lynk&co03” takođe maksimalno raspoloživih 95 u konkurenciji za najbolji model godine. U toj kategoriji drugo mesto zauzima “audi”, a “MG” treće.

Druga zajednička runda TCR Kina i TCR kupa Azija sever zakazana je za 11-13. jun na Međunarodnoj stazi Džudžou. Na toj pisti je Timvork Lynk&Co osvojio sve četiri trke vožene prošle sezone.