Mladenović posle Slovačke: U Tvingo kupu mora da se vozi bezobraznije, ali ja nisam tako vaspitan

Foto: Nikolina Panić

Srpski automobilista Mihajlo Mladenović nastavio je učešće u Tvnigo kupu prošlog vikenda u Slovačkoj.

Iako je odlazak na Slovakija ring bio pod znakom pitanja zbog problema sa finansijama, on je nekako uspeo da se domogne staze, gde je ostavio odličan utisak.

“Uz pomoć mog oca, kuma i firme Shuttle servis uspeo sam da obezbedim sredstva i odem u Slovačku. Vikend je bio težak, ali prelep, veliko iskustvo za mene. Zbog obaveza nisam uspeo da upoznam stazu čak ni na simulatoru, ali sam gledao snimke trka na Jutjubu i brzo sam se snašao”, kaže Mladenović za naš portal.

“Na treningu sam vozio 3,0, što je vreme prošlogodišnjeg osvajača pol-pozicije na toj stazi. U kvalifikacijama nisam uspeo da uhvatim zavetrinu, a na stazi kakva je Slovakija ring bez toga ne može da se napravi dobro vreme u “tvingu” zbog dugačkih pravaca i same dužine autodroma”, objašnjava on.

Mladenović je u prvoj trci startovao sa osme pozicije i brzo je preuzeo vođstvo.

“Na početku trke sam primetio da na centralnom retrovizoru ne vidim ništa, a tokom borbe za vodeću poziciju polomio mi se i desni retrovizor. Vođstvo sam preuzeo u ranoj fazi trke, što se ispostavilo kao loš manevar. Trebalo je da pričekam, ali sam bio nestrpljiv.”

“U pretposlednjem krugu mi je jedan auto došao sa leve strane, i zbog polomljenog retrovizora ga nisam video, isekao sam krivinu i završio sam u travi. Po povratku na stazu sam uspeo nekako da se konsolidujem, ali je deveto mesto sve što sam uspeo da napravim do kraja distance. Ipak, mislim da je to bila najbolja trka u mom životu”, prepričava mladi automobilista dešavanja sa Slovakija ringa.

U drugi sprint je Mihajlo ušao sa šeste startne pozicije i sve vreme pokušavao da se koncentriše na ono što je naučio u prvoj trci.

“Rešio sam da taktiziram, ali nisam mogao da izdržim i opet sam brzo preuzeo vodeću poziciju. Nas trojica smo se smenjivali na vrhu, a ja sam razmišljao da mi je i treće mesto dobar rezultat, samo da ne izletim. Bio sam maksimalno koncentrisan. Konkurenti su oštrije vozili u nedelju, bilo je mnogo više kontakata. U finiš sam ušao kao vodeći, dok je Grunfeld bio iza mene. U poslednju krivinu je ušao tako reći bez kočenja, ja sam bio taj koji je morao da spasava situaciju, preprečio sam se i nas trojica smo izleteli, ali sam samo ja završio daleko od staze i nisam mogao da se vratim. Bio sam veoma razočaran. U ovoj seriji mora da se vozi bezobraznije, ali ja nisam tako vaspitan”, kaže Mladenović i napominje da je u obe trke vozio na polovnim gumama, jer nije bilo novca za nove, i da ga je to sigurno koštalo boljeg tempa.

Mali Đenka se sada priprema za brdsku trku na Košutnjaku, ona se poklapa sa sledećim vikendom Tvingo kupa, koji se vozi u Grčkoj.

“Osim finansija, koje su veliki problem cele godine, svakako bih radije vozio Košutnjak, jer prosto ne mogu da se odreknem te trke. Da sam u prva dva vikenda u Tvingo kupu uspeo da napravim neku ozbiljnu bodovnu zalihu, možda bih se potrudio da nastavim takmičenje, kako znam i umem. Posle Grčke se ponovo ide u Slovačku, ali sumnjam da ću ići i tamo. Pokušaću da za 2022. obezbedim sredstva za celosezonski nastup, a ovu godinu ću da računam kao pripremu i upoznavanje sa serijom”, dodaje Mladenović.

1 Comment

Comments are closed.