TCR Australija: “Hjundai” osvojio dve, “alfa” jednu trku u Sidneju, Mostert povećao vođstvo

World copyright: Daniel Kalisz

Četvrta runda sezone TCR Australija vožena je početkom meseca na Sidnej motorsport parku i na njoj je učestvovalo rekordnih 22 automobila – šampionatu su se priključili po jedan “VW golf” i “hjundai i30 N”.

Čaz Mostert je u Sidnej došao sa osvojenih pet od devet dotle voženih trka za volanom “audija RS3 LMS” Melburn performans centra. Uoči Sidneja imao je vođstvo od 63 boda u generalnom plasmanu. Prvi pratilac bio mu je Aron Kameron u “pežou” Gari Rodžers motorsporta, a sledili su Audi kolega Luk King (-78), Džon Martin u “hondi” (-88) i vozači “alfi” Li Holdsvort (-99) i Džordan Koks (-104).

Kvalifikaconi rezultat negirao je postojeću hijerarhiju, jer je pol-poziciju osvojio Dilan O’Kif u Geri Rodžers “reno meganu” u vremenu 1:33.3867. Za njim su se poređali Džoš Bjuken u “hjundaiju”, Džejms Mofat u “renou”, Martin u “hondi” i Nejtan Morkom u još jednom “hjundaiju”.

Mostert u kvalifikacijama nije mogao bolje od šestog mesta, Kameron je bio deveti, a Alfini pobednici sa Simons plejnsa, Holdsvort i Koks, nisu ušli u Q2 rundu, završivši na pozicijama 13 i 16.

Međutim, O’Kif je efektivno lišen bez pol-pozicije jer su njegovi mehaničari na startnoj rešetki rešavali problem sa turbom. Vozač je kažnjen prolaskom kroz pitlejn, što je obavio već po završetku kruga za zagrevanje.

Otud je prvi startovao Bjuken, a borba za vođstvo vođena je između njega i Martina. U 3. krugu, “hjundai” je i definitivno zaposeo čelo kolone, Mofat je savladao Martina za drugo mesto i trka je ušla u mirniju fazu.

Kada je Martinova “honda” počela da gubi tempo i pozicije, Mostert se popeo na treće mesto, gde je i završio vožnju.

Bjuken je do prve pobede u nacionalnom TCR prvenstvu, ujedno i prve pobede Hjundaija u TCR Australija 2021. stigao sa 3,3 sekunde prednosti. Na podijum su izašli spasilac GRM časti Mofat i Mostert. Do četvrte pozicije popeo se D’Alberto u “hondi”, a do pete Morkom u “hjundaiju”. O’Kif je rangiran kao deseti.

Prvi red u nedeljnoj trci 2 delili su Bjuken i Mofat. U njoj je Bjuken zabeležio i drugu pobedu vikenda i sezone, vodeći tokom cele distance od 15 krugova. Sve vreme je za sobom držao Mostertov “audi” i završio 2,1 sekundu ispred njega. Trećeplasirani Majkl Karuzo je sa Geri Rodžers “alfom” osigurao svoj prvi podijum u sezoni.

World Copyright: Daniel Kalisz Photographer

Mofatov “megan” je na startu ostao zaglavljen na drugoj poziciji, pa je Bjuken poveo ispred Mosterta i D’Alberta. Karuzo i Morkom su savladali D’Alberta i tako obezbedili mesta 3 i 4, a ovaj je nastavio da tone i propao do 9. pozicije. Situaciju je iskoristio Mofat, koji je trku završio peti.

U trci 3 ponovo su iz prvog reda krenuli Bjuken i Mofat. Ovaj sprint je pružio najmanje trkanja, jer su ga duge intervencije sigurnosnog vozila svele na dva kruga vožnje takmičarskim tempom.

Slavio je Majkl Karuzo u GRM “alfi”, prvi put u australijskom TCR šampionatu. Pobedu mu je doneo munjevit i hrabar start kojim se probio između zida i Bjukenovog “hjundaija”. Bjuken je drugim mestom posle dve pobede zaokružio sjajan vikend.

Podijum je provizorno kompletirao Dilan O’Kif s “meganom” i činilo se da će time bar delimično kompenzovati gorčinu zbog kazne koja ga je u subotu lišila prilike da krene s pol-pozicije.

Mostert je na prvom restartu potisnut na peto mesto, a na drugom je izgubio još jednu poziciju i završio je šesti, iza trojke s podijuma, kao i Morkoma, Kinga i Mofata.

O’Kif je posle trke 3 ipak ostao bez pobedničkog postolja. Život mu je zagorčala vremenska kazna od 10 sekundi, izrečena zbog kršenja procedure na jednom od restarta. U finalnom poretku rangiran je kao sedamnaesti, treću poziciju je nasledio Morkom, a Mofat i King su se popeli na mesta 4 i 5.

Posle korekcije rezultata, Mostert ima 452 boda, King je na 346, a Bjuken se popeo na treće mesto sa 335.

TCR Australija nastavlja se na stazi Morgan park od 24. do 26. juna.