Ma pobednik druge trke na El Pinjaru, ispred Askone i Elrahera

Na startu je Elraher krenuo da zatvara Maa, ali je dobio snažan udarac od pozadi. Askona ga je bukvalno nagurao ka Kinezu, a zatim ga i prošao.

Ovaj incident nije istražen, pa je novi poredak na vrhu bio Ma-Askona-Erlaher-Haf-Ferviš.

Lepa borba razvila se iza ove petorke, Urutija je po svaku cenu želeo da napreduje u plasmanu pred svojom publikom, pa je ušao u duel sa Đirolamijem. To je iskoristio Bjerk, koji je obišao obojicu.

Sigurnosno vozilo izašlo je na stazu zbog srušene barijere od guma, gde se zadržalo tri kruga koliko je redarima trebalo da reše problem.

Ma se na restartu odlično snašao, odmah odmakao Askoni, dok je Haf počeo da pritiska Erlahera.

Đirolami je uspeo da savlada Bjerka i vrati se na sedmu poziciju i dao se u poteru za Mihelisom, koji je bio sasvim blizu Ferviša.

U nastavku trke, lokalnom vozaču Ignasiju Montenegru otpao je točak, ali se sudije nisu odlučile za novu intervenciju sigurnosg vozila zbog izletanja Rajlija.

Pet minuta pre kraja Askona je počeo da se ukazuje Mau u retrovizoru, ali je tu borbu prekinulo sigurnosno vozilo. Nekoliko trenutaka pre toga, žestok duel desio se između Mihelisa i Bjerka uz nekoliko kontakata, koju je iskoristio Urutijam pa su dva pilota Cijan rejsinga izbila na šesto i sedmo mesto.

Na drugom restartu poredak je ostao isti, a trka je potrajala još dva kruga.

Kroz cilj je prvi prošao Ma, ispred Askone i Erlahera, četvrti je bio Haf, peti Ferviš, Bjerk je trku završio kao šesti, ispred Urutije, Mihelisa, Đirolamija i Gerijerija.

Elraher i dalje vodi u poretku vozača, a TCR Svetska serija već sledećeg vikenda ide u Argentinu, ponovo kao gost TCR Južna Amerika.