Urutija ubedljiv na domaćem terenu, na podijumu Bjerk i Ferviš

Vozač Cijan rejsinga Santjago Urutija iskoristio je osvojenu pol-poziciju i prednost domaćeg terena za trijumf na prvoj trci na stazi El Pinjar u Urugvaju.

On je bio ubedljiv i završio trku sa velikom prednošću, dok je iza njega vođena velika borba izmeću Teda Bjerka, Frederika Ferviša i Nestora Đirolamija.

Ferviš je nakon starta savladao Đirolamija za treće mesto, ali ga je Argentinac lovio tokom cele distance, dok su obojica bila sasvim blizu Bjerku.

Najviše posla imao je Mihelis, koji je prvo imao bitku sa lokalnim vozačem Huan Manuelom Kaselom, kojeg je prošao Jan Erlaher, pa se Francuz dao u poteru za Mađarom.

Međutim, dvostruki svetski šampion, koji ovog vikenda nosi dodatni balast od 40 kg, nije mogao da nadmaši Mihelisa, pa je šesto mesto sve što je uspeo da izvuče iz svog auta. Ipak, posle trke, vozač “hjundai elantre” je dobio kaznu zbog kontakta sa pilotom “lynk&co”, pa su njih dvojica rotirali osvojene pozicije.

Sedmi je na cilju bio Haf, ispred Askone i Maa, a najbolje plasirani domaći trkač bio je Ignasio Montenegro, koji je pored karirane yastave prošao kao deseti.

Druga trka je na programu od 17.55, a sa pol-pozicije kreće Ma.