Makeš: Bilo bi zanimljivo da Pekarž pređe u novi “megan”, naše stare “kupre” nisu brze kao novi TCR automobili

Posle prve polovine sezone TCR Istočna Evropa, kao lider serije na Grobnik dolazi Mihal Makeš.

Vozač “kupre” smatra da je borba za titulu 2021. daleko od završene, i da će preostalih šest trka biti sve samo ne lake.

“Bio sam na podijumu u svih šest trka u prvom delu sezone i to je bila nagrada za trud koji sam uložio u pripreme tokom zime. I moj tim i ja smo sve bolje razumeli auto iz vikenda u vikend i bivali smo sve brži. Na kraju sezone će se brisati dve trke, a Pekarž ima više pobeda od mene, tako da može još svašta da se dogodi. Sigurno da ću dati sve od sebe da ostanem na vodećem mestu”, rekao je Makeš.

“Očekujem da se titula reši između Tomaša i mene, ako se ništa nepredviđeno ne dogodi. On je iskusniji od mene i retko pravi greške. Videćemo šta će se dogoditi na Grobniku”.

Posle najave da bi Pekarž mogao da se pojavi sa “reno meganom” Vuković motorsporta i najavom Milenka VUkovića da traži trkača za TCR Istočna Evropa za 2022. Makeš je prokomentarisao i te mogućnosti:

“Bilo bi zaista zanimljivo da Tomaš pređe u “megan”, ali mislim da ne bi bilo pametno da menja automobil na polovini sezone. Svaki auto je drugačiji i potrebno je vreme da se prilagodite. Svakako, ne bi me čudilo da vidim Tomaša u novom automobilu, jer su obe naše “kupre” prilično stare i nisu brze kao novi TCR automobili”, završio je on.

Što se naredne runde na Grobniku tiče, Makeš ima samo reči hvale za hrvatsku stazu.

“Grobnik je staza stare škole, slična Poznanju, pa se nadam da ćemo i tamo imati dobar tempo. Oduvek volim tamo da vozim, a sad je na meni da sto odsto budem spreman za novi izazov. Na Grobniku je uvek veoma visoka temperatura i mora mnogo da se pazi na gume, a potrebna je i veća koncentracija. U automobilu bude vrelo, a staza je brza i kratka, i vozi se mnogo krugova u 25 minuta”, ispričao je Čeh.