Mali Đenka testirao Lemin “audi”: San mi je bio da vozim TCR auto, ali ćemo teško naći sredstva da se trkam sa njim

Srpski automobilista Mihajlo Mladenović testirao je proteklog vikenda “audi RS3 LMS” slovenačke ekipe Lema rejsing.

Naš trkač je na Grobnik otišao kako bi vozio četvorosatnu trku izdržljivosti u “tvingu”, a test TCR automobila nije bio u planu.

“Pozvao me Nikola Jančić da vozimo 4 sata Grobnika. Bili smo peti u kvalifikacijama i peti smo završili trku”, objašnjava Mladenović.

Tokom vikenda je vlasnik Lema rejsinga Mirko Marinšek došao kod Malog Đenke i rekao mu da se spremi za stazu.

“Bio sam iznenađen i zbunjen kad me doveo do “audija” koji inače vozi Đakomo Germandi. Trebalo je i da budem “taxi”, odnosno da vozim goste mog tima nekoliko krugova po stazi. Nikad do sada nisam seo u TCR auto i nisam znao šta da očekujem”, otkriva Mihajlo.

Mladi automobilista dodaje da je osećaj neverovatan.

“TCR auto mi je dečački san, koji mi je, nenadano, Mirko pretvorio u stvarnost. Zahvaljujem se na poverenju njemu i celom Lema rejsingu, to je veoma skup auto. Odvezao sam četiri kruga i najjači utisak je na mene ostavilo vreme dostizanja maksimalne brzine. Dok sam trepnuo, već sam vozio više pod 200 km/h. Kočenje je takođe momentalno, to je zaista fantastičan trkački auto”.

Kako su pojedinci zaključili da je TCR ono gde će se Mladenović okušati dogodine, Mali Đenka je dodao i sledeće:

“Naravno da bih najviše voleo da uđem u TCR, to mi je negde i krajnji cilj na uzlaznoj putanji trkačke karijere. Ipak, moje želje za 2024. su mnogo skromnije, kao što sam već najavio, vozio bih najradije Klio kup Evropa. To je neuporedivo jeftina serija, za koju takođe još nemam obezbeđena sredstva. Počeli smo potragu za sponzorima, to će biti teška borba, ali se nadam da ćemo uspeti”.