Miljković završio sezonu 2023. osvajanjem Čelindžer kupa Centralne Evrope u Klio kupu

Photo Grégory Lenormand / DPPI

Sprski automobilista Nikola Miljković završio je sezonu u Klio kupu Evropa, gde se u konkurenciji od 40 vozača plasirao na 14. mesto.

On je propustio poslednje tri trke sezone, i tako izgubio bitku za titulu Čelindžer kupa za debitante i vozače mlađe od 28 godina u ukupnoj konkurenciji, ali nije sasvim ostao bez trofeja.

Mladi trkač je svoju kolekciju pehara obogatio titulom šampiona Čelindžer kupa Centralne Evrope.

Sezona je bila naporna i dinamična, a Miljković je za Automoto reviju ispričao svoje viđenje minule godne.

“Svakako da sam želeo i očekivao da u rezultatskom smislu sezona bude još bolja. Verovatno bi i bila da nismo preskočili poslednje tri trke, a i da nas nisu zadesili neki pehovi poput diskvalifikacija i diskutabilnih sudijskih odluka. Najviše sam zadovoljan time što smo pokazali da umemo da se takmičimo na visokom nivou i da možemo da budemo u rangu dva, tri najuspešnija tima.

Nikola je imao mnogo uspona i padova tokom godine, u nekoliko navrata je prikazivao briljantne vožnje, ali je neretko imao i sudije protiv sebe.

Ne može mu se osporiti da je pokazao borbenost, ali i kvalitet. Napredovao je kroz čitavu sezonu i mnogo je mogao da nauči iz svega što se dešavalo, pa je za očekivati da u narednoj sezoni održi kontinuitet. Ipak, u ovom trenutku nije lako najavljivati gde će se takmičiti.

“Sve karte su na stolu. Moramo prvo da vidimo kako stojimo sa sponzorstvima i onda ćemo se prema tome usmeravati dalje. Nezahvalno je da pravimo ozbiljne planove sve dok ne budemo znali sa kojim budžetom raspolažemo. Svakako da bih voleo da ostanem u Klio kupu, ali ne bih imao ništa protiv da odem dalje i oprobam se u nekom bržem automobilu. Čak i ako ne budem vozio Klio kup, moguće je da ćemo kao tim ostati u ovom takmičenju, ako ništa drugo tako što ćemo davati logističku podršku nekim drugim vozačima”, završio je on.