Marčelo Loti detaljno objasnio koncept TCR Svetske turneje, čeka se odluka FIA

Pre osam godina, kad su nacionalni turing šampionati zapali u probleme, a projekat Svetskog prvenstva odložen, Marčelo Loti je osmislio i lansirao novi koncept trkačkih mašina pod nazivom TCR.

Automobilisti su odmah prihvatili Lotijevu platformu i munjevitom brzinom pokrenuli nekoliko lokalnih i regionalnih serija, a na svetskom nivou je to bila TCR Internacionalna serija. U ovom trenutku postoji 20 takmičenja koje se baziraju na TCR automobilima, ali su odnedavno nastali novi problemi.

FIA je 2018. usvojila Lotijeve TCR propise i WTCC je prerastao u WTCR, da bi pre nekoliko dana WTCR objavio da prestaje da postoji u tom obliku i da će ga na neki način naslediti TCR Svetska turneja.

Kao i uvek, Loti se i u ovoj situaciji snašao, a otkrio je za portal Touring Car Times i da je osnovna zamisao bila zapravo njegova.

“Ideja mi je pala na pamet pre tri godine. TCR raste iz godine u godinu i želeo sam da napravimo svojevrsnu svetsku rang-listu. Počeli smo da osmišljavamo bodovni sistem kako bismo izbegli greške i napravili mnogo testova”, otkriva direktor WSC grupe.

Svetska rang lista, koja je lansirana pre nekoliko dana, uključuje sve serije na svim nivoima koje voze TCR automobile ili imaju licencu za TCR klasu. Vrednost bodova određena je prema dva parametra. Jedan je zasnovan na rangu takmičenja, gde je WTCR na vrhu, zatim TCR Evropa, pa nacionalni šampionati. Drugi je formula koja koristi veličinu startne liste i rangiranje pojedinačnih trka. Još nije definisano koje će sve kategorije dobiti šampione ili će postojati samo svetski prvak, ali to trenutno zavisi od odluke FIA.

Rang-lista je bila spremna krajem jula 2022, ali je Loti odlučio da je dobro iztestira pre objave.

“Odlučili smo da je pustimo u etar kad je Diskaveri objavio da će promeniti WTCR format. Timovi koji rade u toj seriji su velike strukture i ne mogu da je drže u životu za samo jedan trkački vikend u godini”, kaže Loti.

Nakon TCR Svetske liste, sledeći plan je bio da se napravi TCR Svetsko finale, a to onda nije jednokratni događaj.

“Imaćemo više interakcije sa nacionalnim i regionalnim prvenstvima, timovima, vozača. Zato smo rešili da se dogovorimo sa Diskaverijem da napravimo finale umesto Svetskog prvenstva”, dodaje Loti uz opasku da još nije potvrđeno hoće li FIA podržati koncept, ali da ima indicija da će njihova podrška WTCR prerasti u podršku TCR Svetskij turneji.

Tihi sukob Fransoa Ribeira, kog su mnogi označili kao krivca za propast WTCR, i Marčela Lotija dovodi u pitanje ko će od njih dvojice biti promoter novog formata.

“Svetsko finale bi moglo da bude FIA događaj”, nastavlja Loti. “Koncept je napravljen, sad FIA treba da kaže svoj stav. Diskaveri je otvoreno razgovarao sa njima, a ja sam spreman da konačnu odluku prepustim njima. Za 10-15 dana bi mogli da dobije zvanični odgovor”.

“Namera nam je sve bude na nivou svetskog događaja. Planiramo devet vikenda, moramo da budemo vidljivi. Ne kreiramo nove događaje, prva tri vikenda TCR Evropa će biti prva tri vikenda TCR Svetske turneje. Siguran sam da će jedan vikend biti u Italiji, a onda bi trebalo da se ide u Južnu Ameriku i Australiju”, otkriva Loti uz opasku da će finalni dogovor zavisiti i od situacije sa koronavirusom i merama koje bi mogle da budu na snazi, ali se nada da će i Makau biti na kalendaru.

Photo Francois Flamand / DPPI.

Predviđen broj za finale je 60 učesnika i pretpostavlja se da će se ono održati na kraju godine, kad se završe sve ostale serije.

“Evropu smo zaključili, čekamo pregovore sa Južnom Amerikom i Australijom, može se reći da smo blizu finalizacije kalendara. Još nisu potpisani ugovori, ja se obično rukujem i smatram da je to rešeno”, kategoričan je Loti.

“Takođe razmišljamo o opcijama za finale. Moramo da nađemo mesto gde će svima biti lako da stignu. Mislim da je ovo zaista savršeno za celu TCR porodicu. Koristeći istu platformu, idete na različita takmičenja, nacionalna i regionala, i onda se svi timovi skupljaju na jednom događaju i svi imaju priliku da se takmiče na vrhunskom nivou. Sve to vodi porodičnoj atmosferi koju želim od samog početka stvaranja TCR koncepta”.

On se osvrnuo i na detalj koji nije zanemariv, a to su sudije i tehničke regulative.

“Obezbedićemo istu ekipu koja će pratiti svih devet vikenda. Da ne tumači jedan dirketor pravila na svoj način, a drugi na svoj. Timovi koji učestvuju na svim vikendima moraju da se osećaju sigurno”.

Takođe, Loti je odgovorio i na primedbu da TCR Svetska turneja umnogome podseća na Motorsport igre.

“U Motorsport igrama jedan vozač predstavlja jednu državu. To ne znači da je on najbolji. Vidite, Tajger Vuds nikad nije išao na Olimpijadu, a golf je olimpijska disciplina. Kod nas će biti najbolji vozači, ali i oni koji imaju manje iskustva. To je dobro, jer će neko biti zlatan, neko srebrn, neko bronzan… Mislim da ćete na našem finalu zaista moći da vidite sve najbolje”, odlučan je Marčelo Loti.

Ostalo je nešto više od šest meseci do početka sezone TCR Evropa na Algarveu i ima dovoljno vremena da se novi format dobro osmisli i organizuje, ali nema nikakvih garancija da će on izgledati ovako kako ga opisuje Loti. A nešto se tu pitaju i Ribeiro i FIA…