Šumunovič: Spreman sam da na Grobniku ponovim uspeh iz Brna

Slovenački automobilista Grega Šimunovič odvezao je trening na autodromu Grobnik, na kom će se održati finale Prvenstva Hrvatske 29. i 30. oktobra.

Poslednje dve trke sezone trebalo je da se voze u novembru, ali je dogovoreno da budu prateći program NASCAR Evroserije.

Šimunovič je iskoristio tack day, koji je organizovala ekipa Lema rejsing, kako bi bio siguran da je sa njegovom “kuprom” sve u redu.

“Vozio sam tri sesije po 30 minuta, isprobao trkački tempo, i sve je funkcionisalo perfektno. Posle svih problema koje sam imao tokom sezone, pribojavao sam se da se ponovo ne dogodi nešto što bi me sprečilo da završim trke na Grobniku. Uslovi na stazi su bili idealni, bilo je suvo, sunčano i toplo, a vreme koje sam postavio je značajno bolje od prethodnog na istoj stazi”, ispričao je Šimunovič za naš portal.

“Nažalost, borba za titulu je praktično završena, jer nam Nemanja Milovanović svima beži previše i dovoljno je da se samo pojavi na trkama u Hrvatskoj. Moj cilj je titula viceprvaka, za koju ipak treba da se pomučim. Uspeo sam jednom da pobedim u Brnu i nadam se da ću ponoviti taj rezultat. Spreman sam i jedva čekam trkački vikend”, završio je on.