Kastratović debituje u NASCAR Evroseriji na Grobniku!


Srpski automobilista Zoran Kastratović debitovaće u NASCAR Evroseriji narednog vikenda na Grobniku!

On će voziti za ekipu Not only motorsport, a za naš portal je ispričao kako je došlo do ideje, a kasnije i realizacije ovog programa.

“Kad je NASCAR došao prvi put na Grobnik 2020, hteo sam da idem da pogledam, ali se tada nije putovalo, pa sam otišao naredne sezone. Šunjao sam se po boksovima, pričao sa menadžerom serije i dopalo mi se”, kaže Kastratović.

“Ceo problem je bio što je njihov regrutacioni centar na stazi Fontene-le-Komt u Francuskoj, kroz koji svi moraju da prođu, veoma daleko. Razgovarali smo o tome, predložio sam im da naprave neku regrutaciju na jednom od autodroma koji bi bio bliži nama, odnosno Mađarima, Hrvatima, Grcima… Siguran sam da ima mnogo trkača koji bi pokušali da uđu u NASCAR da im je jednostavnije”.

Dogovor da Kastro vozi na Grobniku je pao na Zolderu pre nedelju dana.

“Organizatori su se raspitivali za mene, što su mi i rekli, pa su rešili da mi ponude da vozim Zolder i Grobnik, jer je bilo upražnjeno jedno mesto i to bez regrutacije. Nažalost, finansijska situacija mi nije najsjajnija, pa sa rešio da odem na Zolder turistički, da popričamo i vidimo šta može da se uradi eventualno za Grobnik. Bio sam četiri dana sa ekipom, sve mi se veoma dopalo”, otkriva naš as.

“Ja sam se spremao da narednog vikenda vozim FX seriju sa “kruzom”, jer je Prvenstvo Hrvatske, gde sam se takmičio, trebalo da ide na Grobnik u novembru. Odjedno, istog vikenda se vozi i FX, i Hrvatska i NASCAR, bilo je teško da odlučim, ali su mi iz NASCAR Evroserije ponudili da pokriju polovinu trškova za Grobnik, moj sponzor NEO tuls mi je izašao u susret, malo se novca pozajmilo i uspeo sam da zatvorim konstrukciju”.

Kastratović dodaje da mu se posebno dopalo kako izgleda organizacija celog trkačkog vikenda i način kako se tretiraju vozači, ali i gledaoci.

“Pravila su stroga, ne dešavaju se propusti kao u drugim serijana. Veoma se vodi računa o medijskoj promociji, bore se za svakog vozača. Tehnički nisu na visokom novou, ali to nije primarno”.

Kastratović ne očekuje da prikaže nešto epohalno na Grobniku, jer će to biti prvi put da da uopšte vozi NASCAR auto. Biće rangiran u klasi Evro NASCAR 2, ali i u ruki poretku.

“Moram da budem mudar, da ne pravim nikakve gluposti, voziću oprezno ali ću se potruditi da budem brz. Ako mi se dopadne, možda bih pokušao da dogodine odvezem celu sezonu, što će najpre zavisiti od budžeta”, dodaje prvi Srbin koji će sesti u jedan NASCAR automobil.