Mihelis i Askona nadmoćni na Valelungi, treći stepenik podijuma pripao Bjerku

Vozač BRC rejsinga Norbert Mihelis pobednik je prve trke trećeg vikenda TCR Svetske serije na Valelungi.

On je osvojenu pol-poziciju pretočio u trijumf ispred timskog kolege Mikela Askone, a na treći stepenik podijuma popo se Ted Bjerk.

Na startu su oba pilota “hjundai elantre” krenula dobro, a Bjerk je izgubio poziciju od Frederika Ferviša.
Prva trojica su vozila veći deo trke formacijski, a činilo se da je Ferviš za nijansu brži od Askone, međutim, nikako nije uspevao da mu se dovoljno približi za napad.

Niže u poretku dobra borba se vodila izmeću Ma Ćinghue, Džona FIlipija i Orelijena Komta. Ma se dobro držao na desetoj poziciji, a tri kruga pre kraja Komt je imao tehnički problem, pa je bio prinuđen da odustane, dok je Filipi dobio opomenu za nepoštovanje granica staze, što ga je primirilo.

Takođe, u finišu trke počeo je da usporava i Ferviš, pa je i on odustao, što je Bjerka vratilo na treće mesto, odakle je i ušao u sprint.

Rob Haf je imao dobar tempo, ali je na polovini dostance izgubio priključak sa vodećim, i četvrto mesto na kraju je sve što je uspeo da izvede. Iza njega je trku završio Jan Erlaher, šesti je bio Đirolami, sedmi Urutija, a solidan nastup je imao mladi Kobe Pauvels, koji je pored karirane zastave prošao kao osmi.

Ma je posle odustajanja Ferviša rangiran kao deveti, ispred gostujućih trkača Filipija, Butija, Vahtela, Čekona i Pusijea.

Druga trka je na programu danas od 16 sati, a sa pol pozicije kreće Ma.