Germandi trijumfovao u Slovačkoj, posle kazne novi pobednik Homola

Slovak Mato Homola ponovo je slavio na domaćem terenu u drugoj trci četvrte runde TCR Istočna Evropa.

On je startovao sa osme pozicije, brzo napredovao kroz poredak, a kroz cilj je prošao kao drugi. Kazna koju je dobio nominalni pobednik drugog sprinta na SLovakija ringu Ćakomo Germnadi popela je Homolu na najviši stepenik podijuma.

Ditrih je poveo trku, ali ga je veoma brzo savladao Germandi koji je prešao u vođstvo i brzo napravio razliku veću od dve sekunde.

Nezaustavljivo je napredovao i Homola, koji je sa devete startne pozicije do kraja prvog kruga već bio peti, da bi nešto kasnije savladao Čižeka i Kadžaju i probio se na treću poziciju.

Težak vikend za Knega sa novim automobilom nastavio se i u drugom sprintu. On je u jednom trenutku bio deseti, a posle veoma zanimljive bitke sa Pošikom i Koutom pao je na 13. mesto.

Homola je na polovini dostance savladao i Ditriha i bacio se u poteru za Germandijem.

Italijanova prednost se topila, pa mu je SLovak brzo bio na braniku, a u međuvremenu je stiglo obaveštenje da je Germandi kažnjen sa +10 sekundi zbog preranog starta.

Preticanje Germandija na stazi je za Homolu bilo samo stvar prestiža, ali iskusni pilot “elantre” nije želeo da rizikuje i ulazi u duel sa, tradicionalno nepredvidivim, vozačem “audija”.

Germandi je pored karirane zastave prošao kao pobednik, ali je posle kazne rangiran kao deveti.
Pobednik je, dakle, bio Homola, a na podijum su se popeli Ditrih i Kadžaja. Čepijel je zauzeo četvrto mesto, ispred Fulina juniora.

Kirher je jučerašnju trku završio na drugom mestu, ali je utvrđeno da mu automobil bio niži nego što BoP nalaže, pa je diskvalifikovan i u drugom sprintu je krenuo sa začelja. To nije sprečilo vozača “honde” da se probija kroz gužvu, da bi na kraju završio na sedmoj poziciji, a rangiran je kao šesti posle Germandijeve kazne.

Sedmo mesto pripalo je Koutu, osmo Štajbelu, Germandi je bio deveti, a Čižek deseti.

Homola se učvrstio kao lider u generalnom plasmanu, a posle letnje pauze TCR Istočna Evropa ide na Most 5. i 6. avgusta, dok je finale zakazano za Brno 9. i 10. septembra.