Haf slavio na Valelungi, na podijumu posle žestoke borbe Erlaher i Ferviš

Vozač Komtuju rejsinga Rob Haf pobednik je druge trke TCR Svetske serije na Valelungi.

On je startovao sa četvrte pozicije, iskoristio grešku Đirolamija i odmah ušao u duel sa vodećim dvocem Maom i Elraherom.

Đirolami je prerano startovao, a dve krivine kasnije imao je kontakt sa Urutijom i izleteo sa staze.

Stazu su na kratko napustili i Mihelis i Askona, koji su pola kruga vozili napredo, bez ideje da bilo ko odustane od duela, pa se Bjerk našao ispred njih dvojice.

Vođstvo je na trenutak preuzeo Elraher, ali se Ma vratio na lidersko mesto. Tik iza njih vozio je Haf, koji je strpljivo vrebao trenutak da prođe Maa.

To se dogodilo u drugom krugu, uz manji kontakt, ali je Kinez bio destabilizovan i okrenuo se na stazi. Istovremeno, kontakt su imali Filipi i Urutija, što je obojicu izbacilo iz trke.

Na stazu je izašlo sigurnosno vozilo, a poredak na vrhu bio je Haf-Erlaher-Ferviš-Bjerk.

Haf je na restartu zadržao lidersko mesto, a očigledno brži Ferviš počeo je da traži mesto za preticanje Erlahera.

Mihelis i Askona su nastavili žestok duel, a prava bitka vodila se niže u poretku između Butija i Pauvelsa, uz mnoštvo kontakata i izletanja sa staze. Buti se održao na sedoj poziciji, dok je Pauvels pao na začelje, a sudije su notirale slučaj koji je ostao pod istragom.

Askona je uspeo da prođe Mihelisa za peto mesto, ubrzo postavio najbrži krug trke i primako se Bjerku. Španac je savldao Švećanina posle nekoliko sjajnih manevara, a tu borbu iskoristio je i Mihelis, koji je takoće prošao Bjerka.

Haf je u mećžđuvremenu odmakao više od 3,5 sekunde, a Ferviš je osim napada na Elrahera morao da gradi i odbranu od Askone.

Bitka za drugi stepenik podijuma vodila se do poslednjeg metra trke. Haf je prošao pored krarina zastave kao pobednik, drugi je na kraju bio Elraher, ispred Ferviša, Askone i Mihelisa.

Bjerk je na cilju bio šesti, ispred Butija, a Đirolami se oporavio od spleta grešaka sa početka sprinta i na završio na osmoj poziciji.

Deveto mesto zauzeo je Komt, ispred Čekona, Pusijea i Pauvelsa.

Sledeći trkački vikend TCR Svetske serije održava se zajedno sa TCR Evropa na Hungaroringu već sledećeg vikenda.