Milenko i Milan Vuković započinju sezonu TCR Istočna Evropa u “meganu”, Ćehić preskače Ošersleben


Vuković motorsport pripremio je dva “reno megana” za TCR Istočna Evropa, uz najavu da bi i treći auto mogao da bude spreman do početka sezone narednog vikenda.

Međutim, umesto prvobitno najavljenog Sanela Ćehića, na Očerslebenu će voziti vlasnik i konstruktor Milenko Vuković, uz svog sina Milana, koji je u TCR automobilu debitovao prošle sezone.

Vuković je izneo nekoliko detalja u vezi unapređenja “megana” na kojem je radio tokom zime.

“Ja ću voziti isti auto kao prošle godine, baš kao i moj sin, dok smo tokom zime napravili potpuno nov treći auto, koji je trebalo da se pojavi na nekoliko trkačkih vikenda”, rekao je Milenko.

“Razvijali smo menjač i zadnje vešanje, a fokus nam je bio da učinimo auto lakšim za upravljanje, samim tim i dosledniji i izdržljiviji”, dodao je Vuković, koji je prošle godine imao mnogo tehničkih problema u trkama.

“Naravno, analizirali smo sve poteškoće koje smo imali u 2022. kao i svaki deo automobila i uneli smo nekoliko važnih izmena koje će auto učiniti boljim”.

Inače, Ćehić je na društvenim mrežama objavio da ima ozbiljnu povredu vrata i da zbog toga neće voziti prvu rundu serije uz nadu da će se oporaviti do Hungaroringa.