Milovanović: Ove sezone vozim novu seriju TCC koja startuje sa Navaka!

Srpski automobilista Nemanja Milovanović odlučio je gde će se takmičiti u sezoni 2023.

On će voziti “hjundai i30 N”, sa kojim je 2022. osvojio titulu u Prvenstvu Hrvatske, a za naš portal je otkrio o kakvom se takmičenju radi.

“Posle dugog većanja, dogovaranja i razmatranja raznih ponuda prelomio sam i sa ponosom mogu da najavim da ću se trkati u novoj seriji! Moje kolege iz klase i ja smo našli sjajan model takmičenja, koji će imati premijeru poslednjeg vikenda u aprilu i koji smo nazvali TCC”, otkrio je Milovanović.

Serija kreće sa Navaka 28. aprila, zatim se ide na autodrom Varano 26. maja, gde će gostovati na Kopa Italija. Slede dva nastupa na Grobniku 9. juna i 21. jula, zatim Slovakija ring 18. avgusta i još jedan odlazak u Italiju, na Muđelo 8. septembra.

Finale serije trebalo bi da se vozi na renoviranom Navaku u oktobru, kad bi trebalo da budu gotovi radovi na produžetku staze, pa je kalendar novog takmičenja preliminaran.

“Dogovorili smo se brzo i lako, moje kolege i ja smo pokazali šta znači prijateljstvo i zdravo trkanje. Znali smo da je teško, ali ne i nemoguće. Napravili smo seriju sa korektnim troškovima, a ujedno ćemo voziti i trke koje se boduju za Prvenstvo Srbije, Hrvatske, Italije…”, pojašnjava naš as.

U TCC će se voziti automobili sa dvolitarskim turbo motorima i sa 380 do 400 KS, zadata težina je 1.100 kg, a prema najavama će to biti mahom TCR vozila.

“Nakadno ćemo objaviti konačnu listu takmičara, jer čekamo još nekoliko prijava. Posebno me raduje što ću ponovo da vozim pred svojom publikom, verujem da ćemo im prirediti trke za pamćenje. Konkurencija se spremala tokom zime, neće mi biti lako da odbranim naslov, ima novih automobila, voziće se staze na kojima se nisam trkao, ali jedva čekam da počne sezona. Nažalost, sve se desilo brzo, i nisam stigao da odvezem ni jedan test, ali se nadam da će sve biti u redu i da ćemo biti potpuno spremni za početak”.

“Posebno moram da se zahvalim mom sponzoru brendu 365.rs, koji je ponovo uz mene i koji je spreman da ponovo pomerimo granice i zajedno ućemo u nove poduhvate”, dodao je Milovanović.

Više detalja od TCC seriji i konačnu lista takmičara objavićemo u najskorije vreme.