21 takmičar ulazi ovog vikenda u novu sezonu TCR Istočna Evropa na Ošerslebenu

TCR Istočna Evropa započinje ovog vikenda novu sezonu na Očerslebenu u Nemačkoj.

Na čuvenu stazu stiže čak 21 takmičar (prijavljeno je bilo 24), među kojima i nekoliko novih, ali i dobropoznatih dugogodišnjih učesnika serije.

Najveće iznenađenje je svakako Mato Homola, koji se nekoliko godina unazad veoma uspešno takmičio u višim rangovima TCR serija, a koji će ove godine voziti “hjundai elantru” ekipe Janik motorsport.

Rene Kirher, koji je vozio TCR Nemačka, dolazi u TCR Istočna Evropa sa “hondom sivik” Martel rejsinga, a timski kolega će mu biti Davit Kadžaja, kojeg nije bilo na internacionalnoj sceni nekoliko sezona.

Prošlogodišnji pretendenti na titulu Petr Čižek, Karol Vitke i Sebastijan Štajbel takođe ostaju u seriji, a vraća se i Đakomo Germandi, koji je “kupru” zamenio “audijem RS3 LMS” i nastavlja saradnju sa slovenačkom ekipom Lema rejsing.

Vuković motorsport je trebalo da nastupi u sastavu Milan Vuković i Sanel Ćehić, ali Ćehić mora da preskoči start sezone zbog povrede vrata, pa će za volan “megana” sesti vlasnik ekipe i konstruktor “reno megana” Milenko Vuković.

Boje Hrvatske braniće Žarko Knego u “kupri kompetision”, a na startu će se naći i sin Petera Fulina Petr junior.

Autodrom u blizini Magdeburga dugačak je 3.667 metara. Vijugava i kratka, najistočnija trkačka staza Nemačke podignuta je pre 20 godina, a na savremene standarde dovedena je tokom renoviranja 2007. godine, kada je dobila i ime Motorsport arena Očersleben.

Satnica TCR Istočna Evropa za Ošersleben izgleda ovako:
Subota, 8. april
9.00 Trening 1
13.00 Trening 2
15.05 Kvalifikacije
Nedelja, 9. april
10.50 Trka 1
14.15 Trka 2