Mladenović pobedom u Monci otvorio sezonu u Tvingo Evrokupu

Srpski automobilista Mihajlo Mladenović započeo je novu sezonu Tvingo Evrokupu prošlog vikenda na autodromu Monca.

On je na kvalifikacijama osvojio šesto startno mesto za prvu trku, a kroz cilj je prošao kao pobednik.

“Tokom kvalifikacija sam upao u gužvu, pa je šesto vreme bilo najviše što sam mogao da obezbedim. To s jedne strane i nije tako loše, jer je lakše krenuti iz zavetrine nego sam. U prvom krugu sam izbio na drugu poziciju, posle čega je na stazu izašlo sigurnosno vozilo. Na restartu sam dobro krenuo, vodio, padao u plasmanu, bila je baš luda trka. U poslednji krug sam ušao kao peti, a u poslednjoj krivini se napravila velika gužva. Odlučio je bukvalno foto-finiš, Cerar, Glazer i ja smo pored karirane zastave prošli gotovo poravnati, sva trojica u 0,1 sekundi, ali sam ja bio ispred njih”, priča Mladenović.

Drugi sprint je bio na programu u nedelju, a pobeda u prvoj trci donela je Malom Đenki pol-poziciju.

“Poveo sam trku i vodio dva kruga, kad je na stazi nastao karambol, koji sam jedva izbegao i pao na šesto mesto. Bilo je nekoliko izletanja, prolilo se mnogo ulja po pisti, pa je direkcija odlučila da prekine trku, koja nije ni nastavljena”.

Mladenović je rangiran kao šesti, ali je uspeo da ubeleži još jednu pobedu u kategoriji juniora, pa je sada u tom poretku vodeći.

Kako nam je naš mladi as ispričao, odlazak u Moncu je trebalo da bude prvi i poslednji trkački vikend za njega, jer nije uspeo da nađe sponzore za sezonu 2023.

“Mislio sam da osim Monce neću nigde voziti. I za taj put mi je pomogao Shuttle servis, koji mi se uvek nađe kad je najteže, na čemu im od srca hvala, ali onda se desio prekret. Ekipa Lema rejsing mi je ponovo izašla u susret i dala automobil i gume za celu sezonu”.

“Beskrajno sam zahvalan Mirku Marinšeku i Lema rejsingu jer su ponovo stali iza mene. Dali su mi prošlogodišnji šampionski auto koji je vozio Nik Štefančič, koji je neuporedivo bolji od svega što sam do sada vozio”, otkrio je on.

Ipak, Mladenović kaže da će i pored ove ogromne pomoći biti problema sa finansijama, jer ove godine Tvingo Evrokup četiri puta ide u Italiju.

“Troškovi puta, startarine i sve što ide uz trkački vikend ponovo su pali na teret mom ocu, pa se nadam da ću uspeti da nađem bilo kakvu finansijsku potporu do kraja sezone. Ja ću, kao i uvek, dati sve od sebe da se borim za najviše plasmane, pa i za titulu, a ostalo u ovom trenutku ne zavisi od mene”, završio je on.

Mladenović nastavlja sezonu u Tvingo Evrokupu 30. aprila na Hungaroringu.