Morbideli i Kangas voze “VW golf” za Vestkoust u TCR Evropa

Vestkoust rejsing potvrdio je učešće u TCR Evropa ove sezone sa dva “VW golfa”.

Za švedski tim nastupiće Đani Morbideli i Oli Kangas, a ekipa ima ranije iskustvo u ovoj seriji, jer je učestvovala na prošlogodišnjem finalu sa Ešom Satonom i Andreasom i Jesikom Bakman.

Ekipa je provela tri godine u TCR internacionalnoj seriji, a za njih je tada vozio upravo Morbideli. Italijanski veteran započeo je WTCR sezonu 2018. sa Mulzanom u “alfi”, ali se od njih oprostio na polovini godine.

“Srećan sam što se vraćam u Vestkoust rejsing. Imam lepa sećanja na ekipu. Biće mi posebno zadovoljstvo da vozim “VW golf” u tako konkuretnoj seriji”, rekao je Morbideli.

Njegov novi timski kolega Oli Kangas je debitant u TCR Evropa, ali ima iskustva u LMS trkanju i vozio je “kupru” u STCC prošle sezone.

“Staze će mi biti najveći problem u novom šampionatu, ali sam spreman da učim. A učiću od ljudi koju mnogo znaju, a posebno se radujem saradnji sa Đanijem”, kazao je Kangas.

Šef ekipe Dik Jenson Vigrot izrazio je posebno zadovoljstvo što će ponovo sarađivati sa Morbidelijem: “On je motivisan više nego ikada, uživaćemo u saradnji i na i van staze. Takođe želim dobrodošlicu Kangasu, pratili smo njegov rad poslednjih godina i mislim da može da nas prijatno iznenadi. TCR Evropa je najprestižnije TCR takmičenje na svetu i jedva čekamo da počne sezona”.