Oriola: Đirolamijevi trkački standardi su diskutabilni! Đirolami: Neću da se izvinjavam!

Franko Đirolami izvojevao je pobedu u trci 2 TCR Evropa u Portimau, ali njegov manevar kojim je stigao do vođstva nije ostao bez komentara.

Pepe Oriola je vodio trku do izlaska sigunrnosnog vozila, ali ga je Argentinac pretekao uz kontakt, pa je Španac izašao na drugi stepenik podijuma uz negodovanje i odbijanje da se rukuje s pobednikom.

“Znam da Pepe nije sreća, ali bih voleo da pregledamo ombord snimke zajedno”, rekao je Đirolami.

“Imali smo kontakt na ulazu u krivinu, mislim da je on udario mene, a onda sam za drugi kontakt kriv ja, ali neću da se izvinjavam zbog toga. Ja se ne trkam na takav način”.

“Bio sam veoma fer dok sam se trkao sa Frankom, dao sam mu dovoljno prostora i nisam ga gurao sa staze, ali na pravcu je on upravo to uradio”, optužuje Oriola.

“Mislim da njegovi trkački standardi diskutabilni, videli smo to i prošle godine sa Askonom nekoliko puta. Slažem se da je turing trkanje puno kontakata, ali niko ne ide na to da izgura protivnika na pravcu. Tražio sam od svih da mi kažu je li to po trkačkim standardima. Ako vas suparnik dotakne dok vozite 200 na sat, neko zaista može da strada”, dodao je Španac.