Đirolami trujmfovao u trci 2, besni Oriola završio na drugom stepeniku podijuma ispred Koronela

Vozač Komtuju rejsinga Franko Đirolami pobednik je druge trke TCR Evropa na stazi Algarve u Portimau.

On je startovao sa petog mesta i odmah nadoknadio dve pozicije, a prilika da se domogne vođstva ukazala se nakon intervencije sigurnosnog vozila u šestom krugu.

Do tog momenta trku je vodio Pepe Oriola, koji je posle inverzije startnog rasporeda krenuo sa pol-pozicije.

Trka je obilovala kontaktima, prvo je Leonov udario u Homolo na trećoj krivini prvog kruga, što je Rusa izbacilo iz trke, dok je Slovak posle odlaska u boks vraćen na stazu.

U drugom krugu je gostujući vozač Gustavo Mauro imao kontakt sa Đakomom Germandijem, pa je sigurnosno vozilo izašlo na stazu.

Na restartu se Đirolami probio do Oriole, pa su skoro čitav krug vozili praktično naporedo. Na ulasku u sedmi krug, Argentinac je ušao u unutrašnju putanju i naterao Španca na grešku. Oriola je posle sprinta tvrdio da je Đirolami trebalo da bude kažnjen za taj manevar, malo su se sporečkali u park fermeu, a na podijumu nije želeo da mu pruži ruku.

Do desetog kruga žestoka borba se vodila izmeđi Janga i Kalehasa za šesto mesto, a u nju se povremeno uključivao i Gavrilov. Rus je pametno iskoristio situaciju i nadmudrio obojicu.

Jang je zbog kontakta sa Kalehasom kažnjen posle trke spuštanjem za tri pozicije, a istu kaznu je dobio i Jelmini zbog nepoštovanja granica staze, što ga je izbacilo iz zone bodova.

Kroz cilj je prvi prošao Đirolami, ispred Oriole i Koronela, četvrti je bio Filipi, a peti Fajls.

Iza Gavrilova ostali su Galaš, Kalehas, Majk Halder i Davidovski, dok je jučerašnji pobednik bio tek 11.
Bodove su osvojili još i Riba, Sidade, Mišel Halder i Baldan.

Đirolami je posvetio pobedu supruzi, koja sutra treba da se porodi.

Posle prvog trkačkog vikenda, u generalnom plasmanu vodi Đirolami sa 68 poena, ispred Janga koji ima 59 i Haldera koji je sakupio 58.

Sledeća runda TCR Evropa vozi se od 20. do 22. maja na Pol Rikaru u Francuskoj.