Šimunovič posle debija u TCR Istočna Evropa: Zbog otklanjanja kvarova na autu nismo se bavili setapom, Grobnik je bio vikend za zaborav

Slovenački automobilista Grega Šimunivič debitovao je u TCR Istočna Evropa na Grobniku.

On je vozio samo jedan sprint, jer je drugi bio otkazana, kao i sav program u nedelju, zbog pogibije sudije tokom GT endurans trke.

“Vikend na Grobniku je bio za zaborav, jedan od onih zbog kojeg izgubite volju da se uopšte trkate. Imali smo mnogo tehničkih problema, sa kočnicama, amortizerima, točkovima… Zbog otklanjanja kvarova uopšte se nismo bavili setapom i zaostatak za tempom sa treninga je bio i do tri sekunde! na kraju sam završio trku kao deveti, pa je debi u TCR Istočna Evropa bio bolno i gorko iskustvo”, priča Šimunovič za naš portal.

“U Prvenstvu Hrvatske sam nešto bolje prošao, borio sam se sa Milovanovićem, Dubretom i Radonjićem, baš smo vozili točak uz točak. Tu sam uspeo da dođem do trečem mesta, u čemu mi je pomoglo Milovanovićevo odustajanje i Radonjićevo izletanje”.

Šimunovič nastavlja takmičenje u Prvenstvu Hrvatske u Slovačkoj, ali se neće pojaviti u TCR Istočna Evropa.

“Plan mi je da se pozabavim automobilom, da vidimo gde šta ne valja i šta može da se unapredi. U Slovačkoj ću voziti samo Prvenstvo Hrvtaske, a posle planiram da odem na jedan ozbiljan test u Kremonu, sa kouč drajberom i inženjerom. Ako sve sredimo i test prođe kako treba, vozio bih finale TCR Istočna Evropa”.

“TCR takmičenja mi se veoma dopadaju, prošle sezone sam vozio endurans, sad sam probao sprint, to je stvarno serija u kojoj možete da se lepo trkate i borite”, dodao je Šimunovič.