Askona: Na Valelungi je bio ekstremno težak vikend, srećan sam što sam uopšte završio obe trke

Španac Mikel Askona i posle italijanske runde Svetskog kupa turing automobila vodi u generalnom plasmanu.

On je na Valelungi osvojio jedno drugo i jedno treće mesto, iako je imao tempo za pobedu u oba sprinta.
Posle odbijanja Cijan rejsinga da se njihovi vozači trkaju zbog bezbednosti pneumatika, upravo su gume bile glavna tema u svim komunikacijama preko timskih radija.

“Temperature su bile ekstremno visoke, bilo je veoma teško. Vožnja iza konkurenta uvek podiže temperaturu motora, pa sam se fokusirao da izbegnem zavetrinu. Sreća je da je izašlo sigurnosno vozilo u prvoj trci, pa sam malo ohladio auto i pokušao da sustignem Đirolamija, ali nisam supeo. Tokom trke sam dobijao poruke da je mnogim vozačima pukla guma, pa sam veoma srećan što sam prošao kroz cilj”, rekao je Askona.

“Moj vikend je bio dodatno težak, jer sam na toj vrućini vozio i ETCR, gde sam prelazio iz jednog vrelog auta u drugi, bez vremena da se ohladim ili nešto analiziram”.

Askona je dodao da i dalje ne razmišlja o tituli, jer se ranijih godina videlo da u ovoj fazi sezone vođstvo ne znači mnogo.

“Mnogo je trka ostalo do kraja, svašta može da se dogodi. Moje je da se fokusiram i dam sve od sebe. Naravno da je dobar osećaj kad vodite u šampionatu, ali mi je potrebno da do kraja vozim ovako, bez problema i bez odustajanja”, dodao je on.