Smolensk, trka 2: Pobeda privatne “lade”

foto Grigory Golyshev

Vozač AMG “lade veste“ Jegor Fokin pobednik je druge trke Ruskog šampionata na kružnim stazama, vožene na stazi Smolensk ring.

On je trijumfovao ispred fabričkog vozača “lade“, aktuelnog šampiona Kirila Ladigina i Ivana Lukaševiča u Lukoil “hjundaiju“.

Fokin je na startu zadržao prvo mesto, dok se Ladigin sa petog probio na drugo, ispred Lukaševiča.

Iza njih je vođena velika borba za četvrto mesto između Andreja Maslenjikova u “hjundaiju“, Jegora Orudževa u “audiju“, Zahara Sluckog u “hjundaiju“, Pavela Kaljmanoviča u “kupri“ i Mihaila Mitjaeva u “ladi“.

U četvrtom krugu je Dmitrij Bragin u “audiju“ skrenuo u boks, dok je Slucki pretekao Orudževa za peto mesto.

U devetom krugu Slucki je obišao i Maslenjikova i popeo se na poziciju 4.

Kako se trka bližila kraju, iza lidera Fokina se stvorila kolona od čak sedam automobila, a činili su je Ladigin, Lukaševič, Slucki, Maslenjikov, Orudžev i Grigorij Burlucki u “hjundaiju“.

U poslednjem krugu Slucki je pretekao Lukaševiča za poziciju tri, a isto je pokušao da uradi i Burlucki u duelu s Orudževom za poziciju 6. Međutim došlo je do kontakta između “audija“ i “hjundaija“ posle kog je Orudžev sleteo sa staze i pao na samo začelje karavana.

Slucki je zatim izložio pritisku drugoplasiranog Ladigina, ali preticanja nije bilo.

Tako je Fokin upisao prvu pobedu u TCR karijeri ispred Ladigina i Sluckog.

Međutim Slucki je tokom trke zaradio kaznu od 30 sekundi, što je vozača Karvil “hjundaija“ bacilo na 10. mesto u finalnom poretku.

Ta kazna je omogućila Lukaševiču da se nađe na trećem mestu, dok je četvrtu poziciju nasledio Maslenjikov.

Burlucki je bio peti, Kaljmanovič šesti, dok se na sedmom mestu našao Mitjajev.

Osmi je bio Lav Tolkačov u “hjundaiju“, Matvej Furažkin u “audiju“ deveti, dok je već pomenuta kazna Sluckog pomerila na deseto mesto.

Ruski šampionat na kružnim stazama se nastavlja 19. i 20. Juna, kada su na programu trke na stazi Nring u Nižnjem Novgorodu.