Španski 16-godišnjak kompletirao Brutal fiš trio za TCR Evropa

Slovački Brutal fiš rejsing tim upotpunio je tročlanu vozačku postavu za dolazeću sezonu TCR Evropa 16-godišnjim Špancem po imenu Isidro Kaljehas.

Kada bude debitovao, Kaljehas će postati najmlađi vozač u istoriji TCR prvenstva kontinenta.

Tinejdžer iz Kordobe biće timski kolega vlasnika i trkača ekipe Martina Ribe i Britanca Džeka Janga, a svi će oni voziti “honde sivik tajp R”.

Kaljehas se u rodnoj Španiji najpre bavio kartingom, a u takmičarskom automobilu debitovao je prošle godine, kao učesnik nacionalnog Reno klio kupa. Bilans od jedne pobede, dva podijuma i jedne pol-pozicije doveo ga je do zvanja viceprvaka, što je impresivno za prvi korak u disciplini.

Kasnije u 2020. on se prvi put pojavio u TCR automobilu i osvojio je podijum na Heresu kao takmičar u TCR Iberiko.

Prvi njegov test u “hondi” biće upriličen na Slovakija ringu, koji je domaća staza ekipe. Kaljehasov mentor biće Pepe Oriola, prošlogodišnji vozač i osvajač trka za Brutal fiš u TCR Evropa.

U Kaljehu i Jangu Brutal fiš ima dva vozača mlađa od 20 godina. To je odraz novog usmerenja ekipe na razvoj mladih talenata i davanje šansi pilotima da se dokažu u žestoko konkurentnom svetu evropskog turing trkanja.

S tim u vezi, Martin Riba je rekao: “Neverovatno je za šta su tinejdžeri danas sposobni, to sam osetio istog trenutka kada sam prvi put video Isidra kako vozi. Naš glavni cilj biće borba za Juniorski trofej. On mora mnogo da nauči, ali ako bude strpljiv, siguran sam da veoma brzo može da bude konkurentan.”

Pošto je istakao da mu je drago što će voziti Brutal fiš “hondu”, Kaljehas je dodao: “Povezanost s tako poznatim brendovima u auto-trkanju donosi veliku odgovornost. Znam da ove sezone imam mnogo da naučim i da u TCR Evropa nastupaju mnogi zaista dobri vozači, zato će to biti veliki izazov. Ali, mnogo ćemo se potruditi da naučimo sve što možemo, a ja ću se uvek boriti za svaku poziciju na stazi.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*