STCC proglasio bankrot, traži se rešenje za sezonu 2019.

Skandinavski šampionat turing automobila proglasio je bankrot i neće organizovati takmičenja 2019. godine!

STCC AB je ovu šokantnu vest obrazložio “finansijskom krizom u turbulentnim godinama” i objasnio da “uslovi za pokretanje operacije više ne postoje”.

Objava je neočekivana i zato što je STCC četvrti najveći TCR šampionat koji je prošle godine imao 23 automobila.

Iako je tokom 2017. i 2018. finansijska situacija imala “pozitivan trend”, to kompaniji STCC AB nije bilo dovoljno za nastavak i odlučeno je da se proglasi bankrot.

Švedska automobilistička organizacija i TCR skandinavska serija AB sada traže način da šampionat 2019. ipak startuje na Knutstorpu početkom maja.

“Švedska trkačka kultura visoko je rangirana na svetskoj automobilističkoj sceni i mi smo sada fokusirani na to da se takmičenje ipak održi”, potvrdila je Ana Nordkvist, direktorka SBF.

“Takođe želimo da nastavimo razvoj trkačkih programa Švedske i u narednim godinama. Imamo mnogo znanja i ljubavi za taj sport, timove, sponzore, trkališta, navijače i zato moramo da nastavimo”.

STCC je osnovan 1996. godine i kroz njega su prošla velika imena kao što su Ted Bjerk, Matijas Ekstrem, Juan Kristoferson, Frederik Ekblom…
Uprkos kolapsu, direktor Mantorp parka Fredrik Sjokvist smatra da skandinavsko trkanje ipak ima budućnost.

“STCC je bilo odlično takmičenje dugo godina. Sa novim TCR regulativama i ostalim serijama koje su imale rast, mi moramo da imamo svetlu budućnost. Dok međusobno imamo razumevanja, postoji mogućnost da nastavimo i da dalje rastemo”, rekao je Sjokvist.

Greger Peterson, direktor TCR skandinavske serije AB, smatra da im predstoji naporan rad kako bi obezbedili nastavak takmičenja turing automobila na tlu Švedske.

“Trke u Švedskoj imaju veoma visoke standarde u odnosu na ostatak sveta i sada tražimo novu osnovu kako bismo obezbedili nastavak šampionata ove godine. Turing trke zauzimaju važno mesto u skandinavskom auto-sportu i tako će i ostati”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*