Target optužio Komtuju rejsing za krađu podataka


Ekipa Target kompetišen optužila je nakon finala TCR Evropa u Barselonu Komtuju rejsing da im je ukrala video zapise sa testiranja čime je stekla prednost.

“Inženjer Komtuju rejsinga uzeo je disk našeg tima, sa poverljivim informacijama i video-zapisima bez naše dozvole, a zatim ih distribuirao dalje. Osim što je time dao prednost protivničkoj ekipi, on i dalje poseduje taj materijal i može ga koristiti, što je nezakonito sticanje tuđe intelektualne svojine. Ovo nesportsko ponašanje ne sme da prođe nekažnjeno”, stoji u optužbi Targeta.

Direktor ekipe Andreas Gumerer kaže da su oni od ranije znali za ovaj slučaj, ali su se nadali da će se sve džentlmenski rešiti pre Barselone.

“Tražili smo da razgovaramo o tome, ali ni posle druge trke Fransoa Ferbist nije došao da razgovara sa nama”, kaže Gumerer i dodaje da je Ferbist bio agresivan i da je došlo do sukoba sa nekim članovima Targeta, što mogu da posvedoče ljudi koji su to videli.

“Nismo razočarani, već zgroženi, jer to je ekipa koja ima podršku velike fabrike. Sa naše tačke gledišta, ovaj slučaj je degradacija šampionata”.

Gumerer dalje navodi da je o svemu obavešten organizator u vlasnik TCR prava WSC grupa, ali da ni odatle nije stigao nikakav odgovor.

Sa druge strane, Žan-Mišel Bart ispred Komtuju rejsinga nije želeo da komentariše ove optužbe.