TCR automobili se ovog vikenda prvi put trkaju na Bathurstu

Ovog vikenda TCR šampionat Australije premijerno izlazi na najčuveniju stazu na kontinentu, famoznu Maunt Panoramu u Bathurstu.

Biće to treći vikend nacionalne TCR serije i istovremeno prvo takmičenje automobila ove specifikacije u “svetilištu” australijskog automobilskog sporta.

Sezona TCR Australija otvorena je krajem januara na trkalištu Simons Plejns, kada su sve tri trke osvojile “alfa romeo đulijete”, a u pobednike su se upisali Li Holdsvort i Džordan Koks.

Sredinom marta, serija je gostovala na Filip Ajlendu, gde je na dva sprinta trijumfovao as Superautomobila Čaz Mostert, u ovom prvenstvu pilot “audija RS 3 LMS”, a u trećem je slavio veteran Džejson Bargvana u “pežou 308”.

Posle šest izvezenih trka, Mostert je lider u generalnom s 15 bodova više od debitanta Luka Kinga, svog timskog kolege iz ekipe Melburn performans centar (212:197). Holdsvort je treći, s deficitom od 25 poena.

Na tabeli slede Toni D’Alberto s “hondom sivik”, Nejtan Morkom u “hjundaiju” i Aron Kameron u “pežou”, čime je obezbeđeno prisustvo pet različitih automobilskih brendova u top 6 poretku.

Na Maunt Panorami se, po uobičajenom formatu TCR Australija, voze tri sprinta, ali je njihov raspored unekoliko promenjen kako bi se uklopio u satnicu glavnog programa, 6-časovne trke izdržljivosti.

Zato se trke 1 i 2 voze u subotu ujutru, a trka 3 je na rasporedu u nedelju pre podne po lokalnom vremenu.

Startna lista TCR Australija za ovu priliku je povećana na 22 automobila. Uz jedan “hjundai” više, na start će izaći i treći “audi” Melburn performans centra, kojim će pilotirati bivši šampion Superautomobila Gart Tander.

Sve trke moći će da se prate na strimu na zvaničnoj TCR stranici, a startovi su u subotu u 1:40 i 3:25, te u nedelju u 1:10 (po srednjoevropskom vremenu).