TCR Evropa i TCR Svetska serija ovog vikenda stižu na Spa-Frankoršamp

TCR Evropa i TCR Svetska serija dolaze ovog vikenda na legendarnu belgijsku stazu Spa-Frankoršamp.

Svetskoj seriji je ovo drugi trkački vikend, na kojem će se karavanu pridružiti još jedan takmičar – Filip Lindberg u “hondi sivik”, pa će ukupno biti 10 trkača.

Cijan rejsing, kao i na prvoj rundi, servisira četiri “lynk&co” u kojima će se ponovo naći Jan Erlaher, Santjago Urutija, Ma Ćinghua i Ted Bjerk. Dve “hjunadi elantre” voze Norbert Mihelis i Mikel Askona, Komtuju “audi RS3 LMS” voze Rob Haf i Frederik Ferviš, a za volanom dva “sivika” biće Nestro Đirolami i Filip Lindberg.

TCR Evropa na belgijskoj rundi broji 13 učesnika, a kao lider serije na domaći teren stiže Tom Koronel, koji je sakupio 141 poen, 13 više od Džona Filipija. Odličan vikend Dušana Borkovića u Francuskoj lansirao ga je na treće mesto u generalnom plasmanu.

Za razliku od trka na uličnoj stazi Po, gde je Borković jedini vozio “elantru”, za Belgiju su prijavljena tri ovakva automobila. “Audija RS3 LMS” će biti osam, Viktor Anderson vozi privatnički “lynk&co”, a Ben Bargvana “pežo 308”.

Autodrom u jugoistočnoj Belgiji, započeo je život 1922. godine kao spoj lokalnih puteva i tokom narednih decenija doživeo je brojne izmene u konfiguraciji. Spa-Frankoršamp smatra se jednom od najkomplikovanijih, ali i najslavnijih i najslikovitijih trkačkih staza na svetu, zato jer je brz, vijugav i prolazi kroz guste borove šume. Univerzalno omiljen među navijačima, vozačima i timovima, za ovu stazu se kaže da “deli muškarce od dečaka”.

Satnica vikenda zajedničkog vikenda TCR Evropa i TCR Svetske serije na Spa izgleda ovako:
Petak, 26. maj
9.40 – Trening 1
14.35 – Trening 2
Subota, 27. maj
10.40 – Kvalifikacije
15.30 Trka 1
Nedelja, 28. maj
11.40 Trka 2
Prenos je obezbeđen na platformi tcr-series.tv.