Milovanović ipak ne ide na Varano, sledeća stanica Grobnik

Srpski automobilista Nemanja Milovanović trebalo je sledeće nedelje da vozi trke na Varanu, u okviru trkačkog vikenda Kopa Italija, ali se to neće dogoditi.

“Imali smo dobar početak sezone, ali ćemo propustiti odlazak na Varano iz mnogo razloga o kojima trenutno ne želim da pričam. Meni je mnogo žao, jer su se na toj stazi trkali i moj otac i moj brat i imao sam ogromnu želju da se i ja okušam na njoj”, otkriva Milovanović.

Prema ranije utvrđenom kalendaru, sledeći nastup našeg automobiliste biće na stazi Grobnik.

“Preskačemo Varano, ali se već uveliko spremamo za Grobnik. Tamo počinje i nova sezona Prvenstva Hrvatske, gde branim titulu osvojenu prošle sezone na tom autodromu, pa mi je to dodatna motivacija. Startna lista je mnogo veća nego 2022. ima mnogo novih takmičara i novih automobila. Biće veliki izazov”.
Milovanović se osvrnuo i na probleme sa automobilom koje su uočene posle vikenda u Mađarskoj.

“Primetili smo problem sa prednjim amortizerima, koji su ranije servisirani, ali nešto nije bilo urađeno kako treba. Skinuli smo ih kad smo se vratili sa trkačkog vikenda i poslali na novu reparaciju, a na “hjundaiju” su sada novi. Mislim da smo spremni za Grobnik”.

Milovanović bi trebalo da vozi na pisti kraj Rijeke od 9. do 11. juna, a prema najavi TCC će nastaviti da se takmiči zajedno sa različitim šampionatima po Evropi.