TCR Istočna Evropa nastavlja sezonu na Hungaroringu, prijavljeno 20 takmičara

Druga runda TCR Istočna Evropa vozi se ovog vikenda na Hungaroringu.

Za mađarsku rundu prijavljeno je čak 20 trkača, a Slovak Mato Homola dolazi kao vodeći u generalnom plasmanu, posle izuzetnog vikenda na otvaranju sezone na Ošerslebenu.

Izuzetan tempo u Nemačkoj imali su njegov timski kolega Adam Kout, ali i pobednik druge trke Karlo Čepijel.

Vuković motorsport je ponovo prijavio dva “megana”, koje bi trebalo da voze Milenko i Milan Vuković, ali se ne zna hoće li se i pojaviti u Mađarskoj, dok se povratak na stazu Sanela Ćehića više ne pominje.

Vit Smejkal je preskočio prvi vikend sezone zbog povrede, ali će voziti u nastavku kao timski kolega Peteru Čižeku.

Aditis rejsing nastupiće u sastavu Tobijas Pošik, Sebastijan Štajbel i Radim Adamek, a za Mertel motorsport će voziti Rene Kirher i Davit Kadžaja u “hondama”, koji su pokazali dobre performanse u Nemačkoj.

Sezonu u “kupri” Fulin akademije započeo je vlasnik ekipe Petr, a na Hungaroringu bi trebalo da vozi njegv sin Petr junior, uz celosezonskog trkača Karola Vitkea.

Startnu listu popunjavaju Filip Ditrih i Žarko Knego u “kuprama”, Đakomo Germandi vozi novu generaciju “audija RS3 LMS” baš kao i Ivars Valers, a Adam Žepecki isti auto samo starije generacije.

Kvalifikacije će biti vožene u subotu od 11 sati, prva trka je na programu od 16.20, a drugi sprint je planiran za nedelju od 10.40.