TCR Istočna Evropa ovog vikenda gostuje na Red bul ringu, Homola stiže u Austriju kao lider serije

TCR Istočna Evropa nastavlja sezonu ovog vikenda na Red bul ringu.

Kao lider serije na čuveni autodrom u Špilbergu stiže Mato Homola koji je do sada sakupio 74 poena, deset više od drugoplasiranog Renea Kirhera.

Odličan tandem Martel motorsporta u “hondama sivik” Adam Kout i Davit Kadžaja imali su sjajan vikend na Hungaroringu, pa se sada nalaze na trećem i četvrtom mestu u generalnom plasmanu ove serije.
Za Red bul ring su prijavljena čak 23 vozača.

Osim celosezonskih takmičara, u Austriji će debitovati trojica domaćih trkača Filip Ditrih i Diminik Haselštajner u “audiju RS3 LMS” i Peter Gros u “kupri”.

Posle fantastičnog izdanja u Mađarskoj i prve pobede u TCR Istočna Evropa, na stazu se vraća i Milan Vuković u “reno meganu”, a drugi auto Vuković motorsporta voziće njegov otac Milenko.

Bivši Esterajhring, potom A1 ring a danas Red bul ring predstavlja osavremenjenu stazu stare škole, uzana je i brza. Dugačka je 4,326 kilometara i ima devet krivina, od kojih samo dve desne. Prva tri zavoja obično su idealna mesta za preticanja, mada pojedini vozači obično otkriju još poneku zgodnu lokaciju za napad. TCR serije su rado dolazile na ovaj autodrom, od Internacionalne serije, preko Evrope, Nemačke i sada Istočne Evrope.

Satnica programa TCR Istočna Evropa izgleda ovako:
Petak, 19. maj
16.50 Kvalifikacije
Subota 20. maj
11.30 Trka 1
Nedelja, 21. maj
11.20 Trka 2
Trke možete pratiti na platformi tcr-series.tv.