Timvork prijavio tri Lynk&Co automobila za TCR Azija 2021.

Ekipa Šel Timvork Lynk&Co rejsing najavila je kampanju u TCR Azija 2021.

Tim sa sedištem u Hong Kongu za to takmičenje će prijaviti tri “lynk&co03” automobila, a voziće ih Ma Ćinghua, Sani Vong i Džejson Džang.

Prošle godine Ma je vozeći Timvork “lynk&co03” osvojio TCR prvenstvo Kine. Džang je na finalu sezone pobedio u Makauu i postao prvi Kinez kome je pošlo za rukom da trijumfuje u legendarnoj turing trci.

Vong je TCR prvak Kine iz 2018. i od te sezone nije izvezao punu sezonu ni u jednom šampionatu. Za volanom “lynk&co03” debitovao je u novembru 2020. u Makauu, gde je pozvan da na završnoj rundi sezone pojača Timvork redove. Poverenje je opravdao: na cilj nedeljnog (glavnog) sprinta stigao je drugi i timu i brendu omogućio dvostruku pobedu.

Ekipa je prošle godine bila prvi klijentski tim koji se na trkačkim stazama pojavila s “lynk&co03” automobilima, takođe i prvi koji je za ovu marku osvojio jedno nacionalno prvenstvo.

Za 2021. ona je zadržala glavnog sponzora i nastavlja komercijalnu saradnju s nacionalnom prodajnom mrežom Lynk & Co brenda, odnosno sa Džili grupom.

Timvork u azijskoj seriji cilja tri naslova, vozački, timski i onaj namenjen najboljem modelu automobila.

Lynk & Co kao brend ima ukupno četiri TCR titule, dve timske i jednu vozačku u Svetskom kupu turing automobila i prošlogodišnju vozačku iz Kine.

Prva runda TCR Azija zakazana je za termin od 7. do 9. maja na Međunarodnoj stazi Šangaj.