Trostruka pobeda Audija na Dejtoni!

Tri klijentska “audija” izvršila su potpunu okupaciju TCR podijuma na 4-časovnoj trci kojom je otvorena sezona IMSA Mišlen pilot čelendž serije 2020.

Pobednički “RS 3 LMS” #61 ekipe Roud šeger rejsing (Road Shagger) vozili su Amerikanac Džon Morli i Britanac Gavin Ernston. Oni su startovali jedanaesti i postepeno krčili put prema vrhu, iskoristivši malere pojedinih TCR konkurenata.

Konačno vođstvo preuzeli su zahvaljujući bržem radu u boksu tokom poslednje ture pitstopova, pedesetak minuta pre isteka predviđenog vremena trke.

Do te faze, TCR kolonu prevodio je Aleksandr Prema, takođe u “audiju”, čiji je nastup okončan vrlo brzo posle trećeg odlaska u boks, a uzrok je bio mehanički kvar.

Slavljenici Morli i Enston prešli su 107 krugova, 3 manje od apsolutnog pobednika trke iz jače GS (GT4) klase, i prošli su kroz cilj 796 hiljaditih ispred sestrinskog “audija” #32 s posadom Majki Tejlor – Vilijam Tali.

“Ovo je za mene krajnje dirljivo, Dejtona je legendarna u celom svetu, a sada možemo da kažemo da smo na njoj pobedili”, izjavio je Ernston. “Jecao sam kao beba i nisam mogao da gledam poslednjih 45 minuta trke. Ovo je ogromna stvar i svakako jedan od najvećih dana u mom životu.”

Pobeda je bila i stvar prave taktike”, objasnio je Morli, drugi član pobedničkog tandema: “Pratio sam tri “audija” s neverovatnim vozačima. Pomagali smo jedan drugom praveći zavetrinu, pa sam ostao s njima. Tu i tamo sam ih sustizao i nisam osećao da imam izrazitu prednost nad bilo kime od njih, ali je bilo još dovoljno vremena do kraja. Znao sam da će me moji mehaničari popeti na vrh ako budem ostao uz konkurente i tako se i desilo.”

Trka je inače zavšena u vožnji pod žutom zastavom zbog težeg udesa dvojice GS takmičara, završenog prevrtanjem jednog GT4 “aston martina” na šikani Autobuska stanica.

Treće mesto u TCR klasi zauzeo je još jedan Audi tandem u sastavu Stiven Simpson – Majkl Džonson.

Iza tri “audija” na cilju su se poređala tri “hjundai velostera N TCR” ekipe Brajan Herta autosport. Majkl Luis i Mejson Filipi prošli su četvrti pored karirane zastave, ispred timskih kolega Gabija Čavesa i Rajana Normana, za kojima su sledili Mark Vilkins i Hari Gotsaker.

Prvih šest automobila u TCR klasi završilo je u istom krugu, u intervalu manjem od 10 sekundi.

Najbolje plasirana “honda sivik tajp R TCR” klasifikovana je kao sedma. Duet Metju Pombo – Majk LaMara kasnio je 2 kruga za pobednikom klase, uz kakvu-takvu satisfakciju da je postigao najbrži krug trke u vremenu 2:00.004.

Jedina “alfa romeo đulijeta” u Imsa Mišlen čelendžu startovala je s TCR pol-pozicije, ali su Tim Luis i Roj Blok morali da odustanu zbog loma izduvnog sistema.

Sledeća runda serije vozi se 19. marta na Sebringu.