Vuković povukao tim iz TCR Istočna Evropa zbog Germandijevog ponašanja na stazi

Konstruktor “reno megana TCR” i vlasnik tima Vuković motorsport Milenko Vuković odlučio je da povuče svoju ekipu iz TCR Istočna Evropa posle najnovijih dešavanja na stazi Red bul ring.

Posle neverovatnog uspeha i dve pobede njegovog sina Milana u Mađarskoj i Austriji i njegovog trećeg mesta na Red bul ringu, u drugom sprintu na Špilbergu Milenko se našao na meti italijanskog trkača Đakoma Germandija.

“Na inverznom startu smo se našli iza Germandija i svi u padoku su nas upozorili da ga se čuvamo, a na stazi smo se, nažalost, uverili u njegov rizičan način vožnje”, kaže za naš portal Vuković.

“Dok sam vozio iza njega, mogao sam sigruno sedam-osam puta da ga pošaljem van staze, jer je neprekidno menjao putanju, što je jasno zabranjeno pravilnikom serije. Takav način vožnje je opasan i za njega i za sve ostale takmičare”.

Vuković je čisto pretekao Germandija, ali je ovaj uzvratio udarcem, što je pilota “megana” lansiralo u drugog konkurenta, pa je sa značajnim oštećenjima završio trku pre vremena.

Nakon trke, Germandi nije dobio nikakvu kaznu niti opomenu, pa je Vuković odlučio da se povuče iz takmičenja.

“Ne želim nikome zlo, svima neka je sa srećom, ali mi nećemo da učestvujemo u cirkusu. Nadam se da će neko od čelnika šampionata barem pokušati da urazumi čoveka koji od trkačkog vikenda pravi luna-park, jer ovakvo trkanje nema smisla”, ljut je bio Švajcarac našeg porekla.

On se osvrnuo i na nastup svog sina i celokupne ekipe tokom vikenda u Štajerskoj.

“Ako zanemarimo ovo o čemu pričam, imali smo sjajan vikend, jer smo pokazali da smo najbrži od svih aktuelnih modela automobila i vozača, u svakoj situaciji. Vozili smo točak uz točak sa Homolom, Kadžajom i Kirherom, sve su to veoma brzi trkači. Nismo se udarali, sva preticanja smo izveli čisto. Milan je nekoliko puta tvrdo prešao preko ivičnjaka i oštetio hladnjak u drugoj trci, što je velika šteta, jer je imao tempo. Mislim da smo u Austriji bili definitivno najbolja ekipa sa najboljim automobilom”, završio je Milenko Vuković.