Kadžaja trijumfovao na Špilbergu ispred Štajbela i Homole, oba “megana” odustala

Gruzijski trkač i povratnik u turing trke Davit Kadžaja u “hondi sivik” pobednik je druge trke TCR Istočna Evropa na Red bul ringu.

On je startovao sa trećeg mesta i već posle prve krivine poveo trku. Ditrih, koji je krenuo sa pol-pozicije, je loše ušao u trku, pa ga je osim Kadžaje brzo prošao i Štajbel.

Milenko Vuković je izbio na peto mesto, iza Germandija, dok je Milan Vuković stigao sa devete do sedme pozicije, iza Homole.

Ova grupa je obećavala odličnu bitku, što se i događalo nešto kasnije.

Niz grešaka počeo je da ređa Germandi. Prvo je ušao u preticanje Štajbela, pa je izašao iz prve krivine široko i jedva se vratio na stazu. Krug kasnije obišao ga je Milenko uz nekoliko kontakata, koji je potom zakačio Ditriha i ostao pored staze. Germandi je pao na osmo mesto, a incident je pomogao Milanu Vukoviću da izbije na treće mesto.

Homola je pre izlaska sigurnosnog vozila obišao Ditriha, a šesto i sedmo mesto zauzimali su Kirher i Čepijel.

Na restartu je Kadžaja zadržao vođstvo, a krug kasnije je Milan Vuković počeo da usporava, pa su redom krenuli da ga pretiču Homola, Kirher, Ditrih, Čepijel, Germandi… Jučerašnji pobednik bio je prinđen da odustane.

Štajbel je počeo da pritiska Kadžaju, što su iskoristili Homola i Kirher da se primaknu vodećoj dvojici.

Štajbel je držao korak sa Kadžajom i povremeno ga udarao otpozadi, ali nikako nije uspevao da ga prođe.
Germandi je u međuvremenu uspeo da prođe Čepijela za šesto mesto, i tu se razvila žestoka bitka u koju se uključivao i Kout.

Kadžaja je do kraja distance uspeo da održi vodeću poziciju i prvi proće kroz cilj, ispred Štajbela, Homole i Kirhera, peti je bio Ditrih, šesti Germnadi, a prvih deset zaokružili su Čepijel, Kout, Pošik i Čižek.

Sledeći trkački vikend TCR Istočna Evropa planiran je za 9. jun na Slovakija ringu.