Pepe Oriola veruje u dobar rezultat u nedelju

Pepe Oriola bio je primeran da prerano završi trku 1 TCR Internacionalne serije voženoj u subotu na Međunarodnom autodromu Šangaj.

Vozač Kraft-Bambu Lukoil tima startovao je sa petog mesta i odmah se upustio u poteru za „hondama“, koje su se u prva dva dana takmičarskog vikenda pokazale bržim od njegovog „seat leona“.

Španac je izveo hvale vredan proboj. Već do početnog kompleksa krivina pretekao je trojicu konkurenata i popeo se na drugo mesto, ali mu je u kontaktu sa Reneom Minihom oštećen zadnji levi ugao „leona“, pa je počeo da gubi pozicije, a zatim je skrenuo u boks i tamo ostao. Dosadašnji Pepeov kineski bilans glasi: jedan bod osvojen u kvalifikacijama i samo jedan krug izvezen u trci. Posledica je pad na četvrto mesto u poretku vozača TCR serije.

Pepe Oriola (ESP) SEAT León Racer, Team Craft-Bamboo LUKOIL„Takvo je trkanje“, prokomentarisao je Oriola filozofski. „Zadovoljan sam što sam sjajno startovao i pokazao da mogu da se približim „hondama“, šteta što sam na pisti ostao tako kratko. Na kvalifikacijama sam bio najbrži vozač „seata“ i drago mi je što sam pokazao da sam konkurentan. Sada moram da mislim na sutrašnji dan i da u nedelju postignem dobar rezultat.“

Na inverznom startnom rasporedu trke 2 trkač iz Španije krenuće sa šeste pozicije i nada se da tu priliku može da pretvori u nešto pozitivno: „Honde će biti iza mene, to će biti zanimljivo i tu situaciju moramo da iskoristimo, mada izgleda da je ova staza idealna za njih.“

Trka 2 TCR serije počinje u nedelju u 4:30 sati po centralnoevropskom vremenu.