Koronel najbrži na finalnom WTCC treningu

Tom Koronel postigao je iznenađujući rezultat, izvezavši najbrži krug na drugom i poslednjem pretkvalifikacionom treningu na marokanskoj rundi Svetskog turing šampionata.

Holanđaninu je u finalnom jurišu pošlo za rukom da u “ševi kruzu” ROAL motorsporta zabeleži lične najbrže sektore 1 i 2, te apsolutno najbrži srednji sektor, što je rezultiralo najboljim vremenom vikenda (1:21.824). Tom je jedini vozač koji je modifikovanu uličnu stazu Mulaj El Hasan dosad vozio ispod minuta i 22 sekunde.

Četvrt sekunde sporiji bio je Hondin pulen Rob Haf, dok je Pečito Lopes i na ovoj sesiji bio rangiran kao treći, sa zaostatkom od tri desetinke za najbržim.

561601Dobru formu fabričke Honde potvrdili su četvrtoplasirani Mihelis (+0.400) i petoplasirani Tijago Monteiro (+0.424). Ponovo su svi oficijelni automobili japanskog proizvođača rangirani u prvih 5.

Najbrži vozač Lada sporta bio je Niki Katsburg, sa šestim vremenom (+0.599), a sedmoplasirani Ivan Miler najzad je izvezao krug malo dostojniji svoje reputacije, mada je zaostatak od 8 desetinki na stazi kraćoj od tri kilometra i dalje zabrinjavajuće veliki.

Osmo vreme vlasništvo je Gabrijelea Tarkvinija (+0.857), a poziciju 9 zauzeo je Džejms Tompson (+0.883), drugi najbolje pozicionirani privatnik. Preko sekunde za Koronelom kasnio je lokalni junak, desetoplasirani Mehdi Benani u “C-elizeu”.

594073Nijedan “volvo” nije ušao u gornji dom poretka: Ekblom je trening završio na jedanaestom, a Bjerk na dvanaestom mestu.

Na stazi na kojoj su preticanja nemoguća kvalifikacije će predstavljati ključnu fazu vikenda, a one počinju u 17h po centralnoevropskom vremenu, uz direktan prenos na Eurosportu.

WTCC-FP2