Verne prvi u trostrukom trijumfu “golfa” u Belgiji

Francuz Žan-Karl Verne predvodio je kolonu “folksvagena” u trostrukoj pobedi “golfa” i belgijskog Leopard rejsinga na drugoj trci TCR Internacionalne serije na Spa Frankoršampu.

Posle kvalifikacija kažnjen zbog prekoračenja granica staze, u trci 1 sankcionisan jer je torpedovao Džejmsa Neša, Verne je najzad doživeo punu satisfakciju i upisao je svoj prvi TCR trijumf, donevši “folksvagenu” prvo slavlje u 2016.

Pobedu tima i proizvođača iz Volfsburga trostrukom su učinili šampion serije Stefano Komini, koji je na cilj stigao drugi i TCR debitant, Finac Anti Buri, danas trećeplasirani.

Sredinom trke Verne i Komini su se dva puta izmenjali na čelnoj poziciji, ali su svi manevri izvođeni kontrolisano i uz dosta opreza.

2016-2016-Spa-Qualifying---Četvrto mesto zauzeo je ove subote najuspešniji trkač B3 rejsinga i “seata”, Mato Homola, dok je peti bio pilot “honde”, osvajač belgijske trke 1 Aku Pelinen.

Formaciju vozača Kraft-Bambua, koji su se vozili kao 6, 7. i 8, u poretku Neš-Oriola-Afanasjev u poslednjem krugu je poremetio Kevin Glison, preotevši Afanasjevu osmu poziciju.

Deseto mesto i poslednji raspoloživi poen pripali su lokalnom trkaču Pjer-Ivu Kortalu.

Srpski TCR takmičar Dušan Borković odustao je u prvom krugu posle kontakta s Đanijem Morbidelijem. Incident je eliminisao obojicu vozača, s tim što je Italijan odmah parkirao svoju “hondu”, a Pančevac je “seat” dovezao do boksa.

TCR-race-2