“Honde” moćne u Maroku

Fabričke Honde nastavljaju da se pokazuju u moćnom izdanju na novoj verziji staze Mulaj El Hasan u Marakešu. Najbrži krug na prvom treningu izvezao je Tijago Monteiro u “siviku” (1:22.081), tri hiljadita dela sekunde brži od timskog kolege Norberta Mihelisa.

Kao i na testu, jedini “sitroen” u samom vrhu bio je onaj koji vozi Pečito Lopes, na trening sesiji treći i gotovo četiri desetinke sporiji od Monteira.

Za sva tri fabrička “sivika” u top 4 pobrinuo se Rob Haf, krugom u vremenu 1:22.461.

447801Petu poziciju zauzeo je Ted Bjerk, kao uspešniji vozač “volvoa S60 polstar”. Njegov kolega Fredrik Ekblom zabeležio je jedanaesto vreme.

Šestoplasirani Niki Katsburg prednjačio je među vozačima Lada sporta, dok je Igo Valente završio sedmi, a razlika između njih iznosila je 0,074 sekunde. Najiskusniji pilot “veste” Gabrijele Tarkvini postigao je 10. rezultat treninga.

Najuspešniji privatnik bio je Mehdi Benani, rangiran kao osmi, a njegov tempo je s desetinkom kašnjenja ispratio Tom Koronel u najbolje pozicioniranom “ševi kruzu” na devetom mestu.

650735Ponovo u ulozi WTCC povratnika, Džejms Tompson izvezao je 13. vreme sesije, a Ivan Miler je u drugom fabričkom “C-elizeu” bio skoro neprimetan, tek 14, sa zaostatkom od 1,4 sekunde za Monteirom.

Ako ništa drugo, četvrorostruki šampion iz Alzasa prešao je najviše krugova na prvom treningu (19), dok je najmanje kilometara izvezao Ferenc Fica u privatnoj “hondi” Zenge motorsporta (8), što ukazuje na mogući tehnički problem.

WTCC-FP1