Adamo za Serbiaring: WTCR je veoma konkurentna kategorija, a Pure ETCR je do sada bio velika zabluda

Razgovarali smo sa prvim čovekom Hjundai motorsporta, Andreom Adamom, o razvoju “elantre” za WTCR i kako komentariše do sada postignute rezultate u Svetskom kupu turing automobila i Pure ETCR.


Šta je motivisalo Vas i Hjundai brend da se priključite Pure ETCR-u?

“Izgleda da je tržište električnih automobila postaje sve veće. Nemam pojma da li je to budućnost, ali kada smo videli da će započeti električni turing šampionat i verujući u spoj putničkih automobila i autosport, što je zaštitni znak Hjudaija poslednjih godina, mislili smo da bi bilo dobro da “onjušimo” situaciju i vidimo šta je moguće. Za nas je bilo bitno da postoji veza između RM20 prototipa i trkačkog automobila. Za sada smo tu i sve izgleda interesantno”.
Nakon takmičenja u Kopenhagenu, gde se Pure ETCR trkao na uličnoj stazi, a sa obzirom da Hungaroring zovu “Monako bez barijera”, da li očekujete slične rezultate i ovog vikenda i kakva su Vam očekivanja za WTCR?
“Nadam se da će u Pure ETCR biti drugačije, jer gore nije moguće. Očekujem pobede u obe kategorije”.

Kako vidite razvoj “elantre” za WTCR i kakvi su Vam utisci o tom automobilu do sada?
“Elantra” je bila veoma uspešan projekat za nas, razvoj je urađen veoma dobro, automobil je pokazao odlične performanse od samog početka, tako da su proces dizajna i razvoja bili dobri. Automobil je bio uspešan gotovo svugde, veoma je lak za vožnju i odlično smo se pokazali sa njim u svakoj prilici”.

Kako komentarišete WTCR i Pure ETCR nastupe ove sezone?
“WTCR je veoma konkurentna kategorija, kompenzacione težine dosta utiču na rezultate i morate da pogledate celu sezonu, a ovde u Mađarskoj će biti posebno teško jer imamo dosta kompenzacione težine u odnosu na druge. Pure ETCR je do sada bio velika zabluda”.