Afanasjev: Blagoslov je voziti na Spa Frankoršampu

Na prvoj probnoj sesiji na Spa Frankoršampu najbolje su se pokazali automobili VAG grupacije, sa četiri “seata” i dva “folksvagena” raspoređenih na prvih šest mesta u poretku.

Najbrži krug vlasništvo je Sergeja Afanasjeva, jedinog trkača koji je krug u Ardenima prešao ispod granice od 2:35”. “Lepo je biti na Spa, stazi toliko zahtevnoj, sa tako bogatom istorijom i tako jedinstvenom atmosferom. Osećam se zaista blagoslovenim kada dođem na mesto poput ovog”, prokomentarisao je Moskovljanin, koji u Belgiji ima takmičarskih iskustava, ali sa potpuno drugačijom tehnikom.

2016-2016-SPA-Practice---77“Prvu sesiju želeo sam da iskoristim da spoznam limite automobila, budući da sam prvi put ovde s prednjim pogonom. Na početku je bilo prilično zastrašujuće, jer se auto potpuno drugačije ponaša od GT ili LMP automobila, ali zatim shvatite da možete da date gas iako vam zadnji kraj šeta u svim pravcima! Konačno sam uspeo da punim gasom izvezem O ruž i Blanšimon, to je bilo izvanredno! Drugi trening iskoristićemo za rad na set-apu i kočnicama”, najavio je Afanasjev.

Domaći vozač na Spa Frankoršampu, Pjer-Iv Kortals istakao se drugim izvezenim vremenom, ali se Belgijanac plaši da njegov “seat” nema još mnogo u rezervi: “Sesija je prošla dobro, ali osećam da već dostižemo plafon mogućnosti ovog automobila, koji je specifikacija 2015. Set-ap mu je isuviše mekan i nadam se da možemo da promenimo amortizere. Moj poslednji krug trebalo je da bude i najbrži, ali se onda aktivirao limiter broja obrtaja i to je bilo to.”

Stefano Komini zauzeo je treću poziciju, kao najbrži pilot “folksvagena” i uspešniji vozač Leopard rejsinga. “Spa je uvek Spa i to je dobro! Uprkos balastu od 20 kilograma, auto se ponaša dobro, mada imamo još posla, a vozili smo na starim gumama. U mom najbržem krugu uhvatio sam dobru zavetrinu “pežoa” na Radijon krivini, zato sam bio najbrži u prvom sektoru”, objasnio je aktuelni TCR šampion.

2016-2016-SPA-Practice---38Francuz Džimi Klere zabeležio je 10. krug na treningu, što ga je učinilo bržim u tandemu pilota Sebastijan Leb rejsinga. “Sesija je poslužila korisno za adaptaciju na automobil i na stazu. Na Spa nemam mnogo iskustva, ovde sam se trkao samo u Klio kupu prošle godine, a to je svakako nešto drugo. Veoma sam zadovoljan ponašanjem “pežoa 308″, auto je rođen dobar i vrlo je prijatan za vožnju, već sada izgleda da je šasija vrlo dobro uravnotežena. Ne mogu da kažem mnogo o performansama u poređenju s drugim automobilima, jer sam tokom treninga bio relativno usamljen. Nastavljamo da radimo, a ja se uzdam u ekipu i znanje mog timskog kolege”, kazao je pilot jednog od debitujućih “pežoa 308”.

Hondin as Đani Morbideli došao je u Belgiju kao lider u poretku vozača i sa maksimalnim balastom od 30 kilograma. Na prvoj probnoj vožnji postigao je tek 16. vreme, početak vikenda ocenio je kao težak, a kao uzrok je naveo brojne sitne probleme u set-apu, zbog kojih ekipi Vestkoust rejsing u nastavku dana predstoji još puno posla.